Vidim da se Severus opet tu a ja sam dobila histopatoloski nalaz mog strica tako da ako moze da mi on kaze njegovo mislenje.
Znaci operiran je od Adenocarcinoma ventruculi i za sad je dobro osim sto ima temperaturu ali ne mnogo visoka do 38%. Radili smo rengen ali bilo je sve u redu. Evo histopatoloski naod:
Adenocarcinoma ventruculi- T2aNoMx, Stadium IB,Gradus 1
1.Recesiran subtotalno zeludnik
2.Masno tkivo od hepatoduodenalen ligament
3.Sluznica od duodenum
4.Promena od seroza na zeludnik
Od ovih svih mesta je pravljena biopsija i ona kaze da nema metastaza ni na jedno mesto, karcnom je bio samo na zeludac i je otstranjen.
Meni sad brine ta temperatura jer strah me da ne ima metastaze na belim drobovima. Ali hirurg tu kaze da to nije opasno. Prima neke antibiotike i to je sve. Hemoterapija nije prepisana.
kolike su sanse da se carcinom opet vrati, hururg nam nije rekao kakve kontrole da radimo. Sta vi mislite dali treba da se uradi tumorski marker ili magnetna rezonansa povremeno kako bi se otkrile eventualne promene na vreme?
molim vas da mi odgovorite jer jako mi je bitno.
Mislim da nije ta temperatura bilo bi mu mnogo bolje. Dobro jede, i vec se priviknuo na zivot bez zeludca. Jedan deo zeludca je ostavljen.
I ako moze ovo da mi pojasnite pTNM- T2aNoMx
Hvala puno, nadam se da ste razumeli jer ova je neka kombinacija makedonskom i srbsim jezikom:)
Adenocarcinoma ventruculi
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 11, 2008 11:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Adenocarcinoma ventruculi
Es una cosa triste no tener amigos, pero es aún más triste no tener enemigos
Temperatura zaista treba najmanje od svega da vas brine sva je sreca da je tumor ovako rano otkriven jer karcinom zeluca je jedan od tumora koji ima najlosiju prognozu.Temperatura prati zarastanje rana posle opseznih operacija moze da bude i neka infekcija zato i dobija antibiotike.Ne trebate svaki moguci simptom da pripisujete metastazama uostalom operisani od karcinoma se redovno kontrolisu da bi se one upravo pravovremeno otkrile.Sto se stadijuma tice tumor je probio do misicnog sloja ali njega nije invadirao a jos vaznije je da nema sistemske diseminacije sto je naravno uslov za dobru prognozu.Takodje stepen maligniteta je najnizi.A pTNM je klasifikacija prosirenosti tumora bazirana na njegovoj velicini i stepenu invazije u okolno tkivo sa ocenom prisustva metastaza u limfnim zlezdama i udaljenim organima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 11, 2008 11:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala puno, odgovor je zaista optimisticki..
Ja znam da vakve pacienti treba da se redovno kontrolisu ali to sto nam hirurg nije rekao je kakvu kontrolu da radimo, dal tumorski marker,CT ili rezonancu...ili sta bilo jos. On je samo pusten kucu da se oporavlja. Pitacu to ali hocu da cujem i vase mislenje, jer zaista cenim.
I od alterantivnih lekova jel bi bilo dobro da pije Ekomer, Aloe...
Za sad pije Oligogal sa selenom za imunitet. I Pancef kako antibiotik.
Ja znam da vakve pacienti treba da se redovno kontrolisu ali to sto nam hirurg nije rekao je kakvu kontrolu da radimo, dal tumorski marker,CT ili rezonancu...ili sta bilo jos. On je samo pusten kucu da se oporavlja. Pitacu to ali hocu da cujem i vase mislenje, jer zaista cenim.
I od alterantivnih lekova jel bi bilo dobro da pije Ekomer, Aloe...
Za sad pije Oligogal sa selenom za imunitet. I Pancef kako antibiotik.
Es una cosa triste no tener amigos, pero es aún más triste no tener enemigos
Nece vam ni reci nego ce ga naruciti za kontrolu tog i tog datuma i za kontrolu da uradi sve sto hirurg bude od njega trazio.marijanag napisao:Hvala puno, odgovor je zaista optimisticki..
Ja znam da vakve pacienti treba da se redovno kontrolisu ali to sto nam hirurg nije rekao je kakvu kontrolu da radimo, dal tumorski marker,CT ili rezonancu...ili sta bilo jos.
Da li moze neko da mi pomogne,tj. da me savetuje sta dalje?
dijagnoza Adenocarcinoma ventriculi non spectrum(celije pecatnog prstena).Odstranjen je zeludac,slezina,petnaest limfnih cvorova,rep pankreasa.Otac(1934god.) mi sad prima hemioterapiju,primio je pet serija,a OK je prepisala sest.Lose se oseca,jako je malaksao,izgubio je sluh,kilograme,ima ceste bolove u glavi i stomaku.DA li da primi i sestu seriju?
dijagnoza Adenocarcinoma ventriculi non spectrum(celije pecatnog prstena).Odstranjen je zeludac,slezina,petnaest limfnih cvorova,rep pankreasa.Otac(1934god.) mi sad prima hemioterapiju,primio je pet serija,a OK je prepisala sest.Lose se oseca,jako je malaksao,izgubio je sluh,kilograme,ima ceste bolove u glavi i stomaku.DA li da primi i sestu seriju?
Molim pomoch oko tumachenje nalaza:
Mikroskopski pregled na dostaveni bioptichki materijal pokazao je prisustvo na vishe tkivnih fragmenata, koi pretstavljaju delovi iz sredno diferencirani invazivni gastrichni adenokarcinom, koji je spored klasifikacije Lauren spada u intestinalni tip karcinoma.
Sha bi trebalo da znachi ovo?Pomozite mi, radi se o mom svekru
Mikroskopski pregled na dostaveni bioptichki materijal pokazao je prisustvo na vishe tkivnih fragmenata, koi pretstavljaju delovi iz sredno diferencirani invazivni gastrichni adenokarcinom, koji je spored klasifikacije Lauren spada u intestinalni tip karcinoma.
Sha bi trebalo da znachi ovo?Pomozite mi, radi se o mom svekru