Postovani,
U pitanju je moja mama. Godinu ipo dana se vec borimo ali je opet doslo do pogorsanja. Ovo je njena istorija bolesti:
primarno onkol. lecenje pac. zapocela 14.11.2007. kada je u GAK N.Front uradjena op:Hyst. sa bilateralnom adnex. i biopsijom omentuma i po dobijanju HP nalaza i obzirom na postojanje efuzije pleure lecenje nastavljeno hemio TH po semi Taxol-CBDCA.
Nakon dva ciklusa Taxol-CBDCA dolazi do progresije bolesti sa povecanjem efuzije pleure, te se lecenje nastavlja hemio TH po semi PAC.
Ordinirano je VIII ciklusa sa ukupnih efektom CR i minimalno zaostalim eleviranim markerom CA 125: 41, izvedena na konzilijum za ginekologiju koji donosi odluku da se lecenje nastavi hormono TH Nolvadex 20mg uz Megace 160mg dnevno, koje pac. uzima i od novembra 2008. god.
Sada subjektivno bez vecih tegoba vezanih za osnovnu bolest. KI 100%.
KKS i biohemija: u granicama normale.
CA 125: 224,2 U/ml, a UZ abdomena i m. karlice: govori u prilog pogorsanja sa pojavom ascitesa, karcinomatozom peritoneuma, i limfadenopatijom ingvinalno desno suspektno.
Obzirom na brzi relaps bolesti nakon obustavljanja HT u toku hormono TH molimo konzilijum za ginekologiju radi odluke o daljem lecenju s preporukom da se lecenje nastavi hemio terapijom TH po semi Akceran-Pronison
Konzilijum je odlucio da prima Alceran-Pronison u dnevnoj bolnici.
Inetresuje me ako neko moze da mi objasni sta se desava sada od zadnjeg pogorsanja, mislim da ne razumem sta se prosirilo i ako neko moze da mi objasni kakva je ta terapija Alceran-Pronison...?
puno hvala!!!