Mybe Baby
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
za klaricu
cao klarice ja sam novi clan,vidjela sam da govoris o testu za utvrdjivanje plodnih dana.i meni je doktor to preporucio,ali ja pokusavam mjerenjem bazalne temperature,jer imam problema sa policisticnim jajnicima.... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo i ja da se uključim.
Maby Baby je spravica koja detektuje povećanje estrogena u pljuvačci. Pri tome jako je bitno kako pljunete i da se lepo osuši. Vrlo često pokaže neplodne dane a u stvari su plodni.
Ovulacija, pucanje folikula, se dešava pod dejstvom hormona hipofize LH, tako što folikul puca oko 36h od momenta njegovog skoka.
Dakle, povećanje estrogena nije siguran znak da će do ovulacije obavezno doći a i sprava kao takva je jako nepouzdana.
Za odredjivanje LH postoje trakice i on se mora raditi 4- 5 dana za redom jer ne znamo kada će skok biti. Malo su skupe ali mnogo pouzdanije od maby baby.
Maby Baby je spravica koja detektuje povećanje estrogena u pljuvačci. Pri tome jako je bitno kako pljunete i da se lepo osuši. Vrlo često pokaže neplodne dane a u stvari su plodni.
Ovulacija, pucanje folikula, se dešava pod dejstvom hormona hipofize LH, tako što folikul puca oko 36h od momenta njegovog skoka.
Dakle, povećanje estrogena nije siguran znak da će do ovulacije obavezno doći a i sprava kao takva je jako nepouzdana.
Za odredjivanje LH postoje trakice i on se mora raditi 4- 5 dana za redom jer ne znamo kada će skok biti. Malo su skupe ali mnogo pouzdanije od maby baby.