Da li je zbog mioma?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Da li je zbog mioma?
Interesuje me da li mi je mens. sva iz parcica, ova pojava traje skoro godinu dana, zbog mioma ili tu moze da postoji i nesto drugo. Naime imam miom u fundusu vise desno 2cm.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 5:27 pm
I ja imam slican problem,moj ginekolog mi kaze da su ti parcici zbog mioma i da su to u stvari delovi zgrusane krvi koji se sljuste sa zida materice za vreme menstruacije,inace ciklusi su mi veoma bolni i obilni,pet meseci sam koristila anti-bebi pilule na preporuku ginekologa,kaze da odmorimo jajnike koji su stalno bili bolni,tada sam imala malo "lakse" menstruacije ali sada je opet sve po starom.Mislim da miom od 2cm mora da se prati...nisam lekar ali tako se secam da mi je receno s' obzirom da su moji(ima ih nekoliko) mnogo manji.
Bilo bi dobro da nam ginekolozi na ovom forumu kazu nesto malo vise u vezi mioma.
Bilo bi dobro da nam ginekolozi na ovom forumu kazu nesto malo vise u vezi mioma.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ako krvarite zbog mioma i sa antibebi pilulama bi pri ljuštenju sluzokože tokom menzesa bilo isto tj. obilno?
Treba tragati dalje poremećaj koagulacije krvi, uzimanje lekova koji produžavaju krvarenje neka upala male karlice, polip grlića ili endometrijuma itd.
-
- Novi član
Pozdrav,evo mene opet sa porazavajucom informacijom.Naime,izgleda da imam upalu jajnika,sutra dobijam rezulatate brisa.
Na UZ dr. je video da su mi miomi porasli za oko 1cm.Od poslednje kontrole velicine mioma proslo je godinu dana.Cini mi se da je ovo bas rapidno,najveci je 37mm.Ne bih se mnogo ni brinula da nemam konstantna probadanja kroz matericu.Sad sam i zaboravila problem upale jajnika od straha da je ovo sa miomima ozbiljno.
Pitanje za dr. je sledece;Koje analize treba da uradim,kako ide lecenje i postoji li nacin za uklanjanje mioma bez operacije?
Da li je uklanjanje mioma putem operacije slicno kiretazi?
Cula sam da ukoliko dodje do trudnoce,moze da se dogodi da zbog mioma pobacim,ima li tu istine?
Nadam se da cu dobiti odgovor,stvarno ne znam kome vise da verujem
Na UZ dr. je video da su mi miomi porasli za oko 1cm.Od poslednje kontrole velicine mioma proslo je godinu dana.Cini mi se da je ovo bas rapidno,najveci je 37mm.Ne bih se mnogo ni brinula da nemam konstantna probadanja kroz matericu.Sad sam i zaboravila problem upale jajnika od straha da je ovo sa miomima ozbiljno.
Pitanje za dr. je sledece;Koje analize treba da uradim,kako ide lecenje i postoji li nacin za uklanjanje mioma bez operacije?
Da li je uklanjanje mioma putem operacije slicno kiretazi?
Cula sam da ukoliko dodje do trudnoce,moze da se dogodi da zbog mioma pobacim,ima li tu istine?
Nadam se da cu dobiti odgovor,stvarno ne znam kome vise da verujem

-
- Novi član
-
- Novi član