Da li je zbog mioma?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Da li je zbog mioma?

Post od balkanika »

Interesuje me da li mi je mens. sva iz parcica, ova pojava traje skoro godinu dana, zbog mioma ili tu moze da postoji i nesto drugo. Naime imam miom u fundusu vise desno 2cm.
Betty-Boop1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 5:27 pm

Post od Betty-Boop1 »

I ja imam slican problem,moj ginekolog mi kaze da su ti parcici zbog mioma i da su to u stvari delovi zgrusane krvi koji se sljuste sa zida materice za vreme menstruacije,inace ciklusi su mi veoma bolni i obilni,pet meseci sam koristila anti-bebi pilule na preporuku ginekologa,kaze da odmorimo jajnike koji su stalno bili bolni,tada sam imala malo "lakse" menstruacije ali sada je opet sve po starom.Mislim da miom od 2cm mora da se prati...nisam lekar ali tako se secam da mi je receno s' obzirom da su moji(ima ih nekoliko) mnogo manji.
Bilo bi dobro da nam ginekolozi na ovom forumu kazu nesto malo vise u vezi mioma.
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Bety hvala i meni su rekli da on mora da se prati, s namerom da nesto vise saznam sam i postavila topik ali nekako nema odgovora.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:-? To bi eventualno moglo biti zbog submukoznog mioma (pod samom sluzokožom materice), a miom bi trebao biti veći.
Ako krvarite zbog mioma i sa antibebi pilulama bi pri ljuštenju sluzokože tokom menzesa bilo isto tj. obilno?
Treba tragati dalje poremećaj koagulacije krvi, uzimanje lekova koji produžavaju krvarenje neka upala male karlice, polip grlića ili endometrijuma itd.
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Pedja

Da li mozda hronicni cervicitis ima neke veze sa "mozda" upalom male karlice.
Betty-Boop1
Novi član
Novi član

Post od Betty-Boop1 »

Pozdrav,evo mene opet sa porazavajucom informacijom.Naime,izgleda da imam upalu jajnika,sutra dobijam rezulatate brisa.
Na UZ dr. je video da su mi miomi porasli za oko 1cm.Od poslednje kontrole velicine mioma proslo je godinu dana.Cini mi se da je ovo bas rapidno,najveci je 37mm.Ne bih se mnogo ni brinula da nemam konstantna probadanja kroz matericu.Sad sam i zaboravila problem upale jajnika od straha da je ovo sa miomima ozbiljno.
Pitanje za dr. je sledece;Koje analize treba da uradim,kako ide lecenje i postoji li nacin za uklanjanje mioma bez operacije?
Da li je uklanjanje mioma putem operacije slicno kiretazi?
Cula sam da ukoliko dodje do trudnoce,moze da se dogodi da zbog mioma pobacim,ima li tu istine?
Nadam se da cu dobiti odgovor,stvarno ne znam kome vise da verujem :-?
Betty-Boop1
Novi član
Novi član

Post od Betty-Boop1 »

Samo da dodam:
Imam 33godine,rodila sam dete pre 13 godina,nisam nikada imala nikakav ginekoloski problem osim obilnih i bolnih ciklusa koji su meni normalni jer su uvek bili takvi.
Ciklus je redovan.
Betty-Boop1
Novi član
Novi član

Post od Betty-Boop1 »

Sad sam se bas razocarala :cry:
Pa ovde niko ne odgovara na pitanja :-?
Odgovori