Postovani,
Imam 26 godina i zivim sa verenikom dva meseca. Zaposleni smo u privatnim firmama. Pre godinu dana sam uklonila kondilome laserom, i to je sve sto sam imala od intervencija. Gotovo iz "prvog puta" sam ostala u drugom stanju, bar po testu na trudnocu i velikom broju simptoma koje sam osecala fizicki. Ginekolog me pregledao vag. sondom prvi put u 6. nedelji i ustanovio samo zadebljanje sluzokoze materice bez bilo kakvih drugih nagovestaja trudnoce. Kontrola je odlozena za nedelju dana kada je na pregledu video isto i preporucio mi kiretazu - ciscenje. Napominjem da sam u tom periodu imala pojacan braonkasti sekret ponekad u parcicima. Posle uradjene kiretaze uzorak je poslat na kiretazu i rezulatat je sledeci:
Delovi posteljice ? (znak pitanja stoji na izvestaju) zapremine 1ccm. sa dve formacije polipoidnog izgleda solidne gradje. Materijal makroskopski ne podseca na molu hidatidosu.
Krv, decidua i fragmenti endometrijuma sa znacima areas stella fenomena.
Doktor kaze da nije strasno, da je bila trudnoca, ali neispravna, preporucio mi je da izvadim Beta HCG ciji su rezultati 39.9. Treba da ponovim taj test za desetak dana, jer dok. ocekuje vrednost ispod 10.
Nisam dobila odgovor sta je to areas stela fenomena pa Vas molim za pojasnjenje.
Unapred hvala
Areas stella fenomena
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nakon spontanog i kiretaze i ja sam imala slicnu dijagnozu tj. ARIAS STELLA. Koliko su mi objasnili doktori radi se o mogucnosti da je istovremeno postojala i vanmatericna trudnoca, cije prisustvo tj. odsustvo treba da se vidi preko beta HCG-a. Odnosno, te celije koje su poslate na analizu daju informacije da je mozda u isto vreme sa normalnom trudnocom mogla da postoji mogucnost i vanmatericne. Na svu srecu nije bilo nista od toga, ali mora i ta mogucnost da se iskljuci ako imas ovakav nalaz. U svakom slucaju uradi beta HCG pa vidi sa lekarima. Bice verovatno potrebno da uradis 2-3 puta da se vidi da li vrednosti opadaju ili rastu.
Nadam se da sam bar malo pomogla, nije strucno objasnjeno ali jeste iz surovog licnog iskustva...
Nadam se da sam bar malo pomogla, nije strucno objasnjeno ali jeste iz surovog licnog iskustva...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 2:36 pm
Hvala na informaciji Pedja!
Ja sam u medjuvremenu odradila dva nalaza Beta HCG iz krvi i nalaz je bio - 39.9, a nakon petnaest dana 3.5 sto je po mom doci sasvim u redu. Znaci, nije bila u pitanju vanmatericna trudnoca. Nisam dobila nikakvu terapiju, osim saveta da ne radimo na bebi bar 6 meseci. Na moju inicijativu doca mi je napisao sta bih mogla da proverim pre eventualne trudnoce, znaci sta da iskontrolisem u narednih 6 meseci: iz krvi - Rubelu, Herpes I i II, CMV, i briseve na klamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu.
Takodje me doca uverio da moj "fenomen" nece imati nikakve posledice po sl trudnocu.
Ja sam u medjuvremenu odradila dva nalaza Beta HCG iz krvi i nalaz je bio - 39.9, a nakon petnaest dana 3.5 sto je po mom doci sasvim u redu. Znaci, nije bila u pitanju vanmatericna trudnoca. Nisam dobila nikakvu terapiju, osim saveta da ne radimo na bebi bar 6 meseci. Na moju inicijativu doca mi je napisao sta bih mogla da proverim pre eventualne trudnoce, znaci sta da iskontrolisem u narednih 6 meseci: iz krvi - Rubelu, Herpes I i II, CMV, i briseve na klamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu.
Takodje me doca uverio da moj "fenomen" nece imati nikakve posledice po sl trudnocu.