nespusteni testisi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 11:08 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nespusteni testisi
moj sin ima 2 godeine i 4 meseci i jedan(levi) testis se jos nije spustio u kesicu. Molim vas za savjet, je li ima neko slicno iskustvo?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nadam se da imate pedijatra koji zna za ovu dijagnozu i da ste bili kod hirurga na razgovoru vezano za operaciju. Ako niste prichali sa hirurgom to uradite shto pre. Da bi se stanje i rast pratio i operacija uradila u najbolje vreme.
Pre 4te godine ne bih preoruchila operaciju.
Pre 4te godine ne bih preoruchila operaciju.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ovakav stav zvanicna medicina nikad nije poznavala. ranije se cekalo sa operacijom do 6-7 godine. operativna tehnika je u medjuvremenu napredovala, a iskustvo pokazalo da duze cekanje sa operacijom povecava incidencu pojave tumora kod nespustenog testisa zbog neadekvatnih uslova razvoja u ingvinalnom kanalu. pogledajte moj odgovor na isto (duplirano) pitanje.Pre 4te godine ne bih preoruchila operaciju.
tamaraft, ja zaista cenim vasu nameru da pomognete onima koji postavljaju pitanja, ali zaista ne verujem da imata adekvatna znanja iz bas svih oblasti medicine... i kao sto cesto volim da kazem, decu moraju da lece decji doktori, pa cu zbog toga i zamoliti da ne zbunjujete roditelje i dopustite meni da kazem da je ovu decu potrebno operisati sto pre (izmedju prve i druge godine zivota)!!!
lep pozdrav