nespusteni testisi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mojadeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 11:08 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nespusteni testisi

Post od mojadeca »

moj sin ima 2 godeine i 4 meseci i jedan(levi) testis se jos nije spustio u kesicu. Molim vas za savjet, je li ima neko slicno iskustvo?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nadam se da imate pedijatra koji zna za ovu dijagnozu i da ste bili kod hirurga na razgovoru vezano za operaciju. Ako niste prichali sa hirurgom to uradite shto pre. Da bi se stanje i rast pratio i operacija uradila u najbolje vreme.

Pre 4te godine ne bih preoruchila operaciju.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

Pre 4te godine ne bih preoruchila operaciju.
ovakav stav zvanicna medicina nikad nije poznavala. ranije se cekalo sa operacijom do 6-7 godine. operativna tehnika je u medjuvremenu napredovala, a iskustvo pokazalo da duze cekanje sa operacijom povecava incidencu pojave tumora kod nespustenog testisa zbog neadekvatnih uslova razvoja u ingvinalnom kanalu. pogledajte moj odgovor na isto (duplirano) pitanje.

tamaraft, ja zaista cenim vasu nameru da pomognete onima koji postavljaju pitanja, ali zaista ne verujem da imata adekvatna znanja iz bas svih oblasti medicine... i kao sto cesto volim da kazem, decu moraju da lece decji doktori, pa cu zbog toga i zamoliti da ne zbunjujete roditelje i dopustite meni da kazem da je ovu decu potrebno operisati sto pre (izmedju prve i druge godine zivota)!!!

lep pozdrav
Odgovori