Odnos lekara prema defektolozima

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Odnos lekara prema defektolozima

Post od Student_oligofrenolog »

Pozdrav!
Studentkinja sam druge godine defektologije i dosta sam se naslusala prica o tome kako defektolozi koji rade u klinickim uslovima imaju jako los polozaj, jer ih lekari smatraju "levim smetalima". Ove price sam cula od profesora sam mog fakulteta.
Zelela bih da cujem misljenja drugih, dakle da li ste vi to primetili, da li je to zato sto se defektolozi "namecu" ili zato sto lekarima njihovi tretmani deluju nevazno? Zasto sve cesce cujem da su defektolozi neravnopravni clanovi strucnog tima? Nisam imala prilike jos da radim negde, pa me zanima kakva je situacija zaista...
Pozdrav svim ljudima dobre volje i sve najbolje vam zelim u Novoj godini!
Whenever you say "retard" someone with disabilities hurts.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

TVOJ PROFА ...

Post od mislimsvojimmozgom »

Draga studentkinjo,
to uopste nije tacno(izvinjavam se jer je rec o tvom profesoru koji se izgleda , nije , mnogo bavio praksom vec knjigama ).
Recimo ( a nije) sve da je tako kakav mu je poriv da Vam to prica umesto da Vas ohrabruje da zavrsite studije nakon cega dobivate bas lep naziv strucnjaka -defektologa.
Ovo negiram jer znam da su defektolozi, psiholozi ...dragocen deo tima , posebno u ustanovama koje lece malignome- za psiholosku potporu obolelim nad cijim glavama (sama dijagnoza malignog oboljenja ) visi kao Damaklov mac.
Licno znam strucnjaka koja je zavrsila tvoj fakultet i koja u jednoj renomiranoj ustanovi za pulmologiju stoji ( vec vise od 25 godina ) na celu tima Sluzbe za odvikavanje od pusenja...Imaju svetski poznate i priznate rezultate.
Pozdravljam Te i ako se slazes sa ovim tekstom sto napisah (kao negiranje onog sto profa kaze!) izpricaj svojim koleginjicama i kolegama - studentima ...Malo li je problema i uzroka za stesove razo razne kojima su generacije mladihdanas izloze kao nijedna do sada !!! I ovo je jedan od aspekata zbog kojeg negiram tvog profu.

Hvala za cestitku Nove Godine koju ti vracam sa istim zeljama.R
PS : predlazem Ti da procitas temu : "Dijeta za duh" i poslusas muziku sa prilozenih adresa linkova> u delu foruma> nutricionizam. R
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Korisnikov avatar
Student_oligofrenolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 7:16 pm

Post od Student_oligofrenolog »

Hvala na ovako pozitivnom odgovoru, moram priznati da ste mi ulepsali dan, s obzirom da sam zaista bila nervozna zbog takvih komentara na mom fakultetu... Jako bih volela da jednog dana radim neki klinicki posao, a onda kad mi ovako nesto kazu... :roll:
Pozdrav i sve najbolje!
Whenever you say "retard" someone with disabilities hurts.
elektra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 10:29 pm

Post od elektra »

Hvala mislimsvojimmozgom na lepim recima za defektologe,ja sam takodje defektolog tj spec. edukator i rehabilitator!!!
Doduse,ja sam radila u zdravstvu 3godine,trenutno nemam stalan posao,i ipak bih se slozla sa Studentom_oligofrenologom,na svojoj kozi sam osetila da nismo bas cenjeni. E sad dal je zbog losih rezultata nasih predhodnika,njihovog neznanja ili neceg treceg,ne znam. ALi moje misljenje nisu uzimali u obzir i morala sam mnogo da se namecem,tako da kazem. Nekako mi se cini da niko i ne zna koji je nas posao i sta mi to tu trebamo da radimo :o ali to bih ipak rekla da je zasluga nasih profesora koji samo sede i citaju kljige i ne mrdaju prstom da nasu taku divnu profesiju promovisu. Ima profesora koji to radi ali ih je malo zaista.Nazalost,samo gledaju svoje pozicije i to je to .... A nama u praksi,u kojoj oni i ne rade,preostaje da se borimo kao lavovi da bi mogli da imamo udela u rehabilitaciji i edukaciji osoba sa smetnjama u razvoju.
Cujem da ima defekt. koji su se jako probili i svaka im cast ali ubedjena sam da su se mnogo borili jer nam nije tako prokrcen put kao vama lekarima. Lekar se zna ko je i sta je, a defektolog ne :cry:
Ne preostaje nam nista nego da se borimo za svoje mesto,sto i nije tako los savet,tako treba valjda za sve u zovotu...
Pozdrav svim defektolozima i lekarima koji ce danam se poceti da uvazavaju i nase misljenje ako to vec do sada i nisu radili... :D :D
elektra
Novi član
Novi član

Post od elektra »

Hvala mislimsvojimmozgom na lepim recima za defektologe,ja sam takodje defektolog tj spec. edukator i rehabilitator!!!
Doduse,ja sam radila u zdravstvu 3godine,trenutno nemam stalan posao,i ipak bih se slozla sa Studentom_oligofrenologom,na svojoj kozi sam osetila da nismo bas cenjeni. E sad dal je zbog losih rezultata nasih predhodnika,njihovog neznanja ili neceg treceg,ne znam. ALi moje misljenje nisu uzimali u obzir i morala sam mnogo da se namecem,tako da kazem. Nekako mi se cini da niko i ne zna koji je nas posao i sta mi to tu trebamo da radimo :o ali to bih ipak rekla da je zasluga nasih profesora koji samo sede i citaju kljige i ne mrdaju prstom da nasu taku divnu profesiju promovisu. Ima profesora koji to radi ali ih je malo zaista.Nazalost,samo gledaju svoje pozicije i to je to .... A nama u praksi,u kojoj oni i ne rade,preostaje da se borimo kao lavovi da bi mogli da imamo udela u rehabilitaciji i edukaciji osoba sa smetnjama u razvoju.
Cujem da ima defekt. koji su se jako probili i svaka im cast ali ubedjena sam da su se mnogo borili jer nam nije tako prokrcen put kao vama lekarima. Lekar se zna ko je i sta je, a defektolog ne :cry:
Ne preostaje nam nista nego da se borimo za svoje mesto,sto i nije tako los savet,tako treba valjda za sve u zovotu...
Pozdrav svim defektolozima i lekarima koji ce danam se poceti da uvazavaju i nase misljenje ako to vec do sada i nisu radili... :D :D
elektra
Novi član
Novi član

Post od elektra »

elektra
Novi član
Novi član

Post od elektra »

Ne preostaje nam nista nego da se borimo za svoje mesto,sto i nije tako los savet,tako treba valjda za sve u zivotu...
Odgovori