Moje ime je Milena i danas sam se uclanila na ovaj Medicinski Forum.
Pisem zbog svog brata koji je tesko bolestan.
On je imao 2001god. infarkt i tada mu je uradjen bajpas.
Sve je bilo u redu do pred kraj 2008 god. kada je pocela da mu se zadrzava tecnost u organizmu. rekli su mi da je to zbog slabosti srcanog tzv. dvolisnog zaliska " mitral valve" na engl. On je operisan 19.01.2009.god. i tada su mu ugradjeni vestacki zalisci. Koliko znam od operacije je prikljucen na respirator.
29.01.2009. se jako zakasljao i pri tome je polomio cevcicu koja je vodila do zeluca ( po recima njegove zene koja se nalazila kraj njega).
Kako mi ona kaze on je sada pod sedativima da bi bio sto mirniji ( daju mu i paralitik), i dalje je prikljucen na respirator. Ima problema sa plucima ( ima upalu pluca) i prima antibiotike. ima problema i sa bubrezima koji ne rade i od 29.01.09. je zapoceta dijaliza. Rekli su mi da su uspeli da mu izvade 14 litara tecnosti zahvaljujuci dijalizi i da mu malo poprave kiseonik.
Pored ovoga kazu da ima nekih problema sa srcem ali zbog njegovog stanja ne mogu da ga pomeraju da bi videli sta je u pitanju.
On inace ima 57 godina i nalazi se u bolnici na Floridi gde i zivi tako da ja dobijam informacije iz druge ruke. Htela bih da se obratim njegovim lekarima ali ne znam sta je u svemu ovom dobro a sta lose, sta je bitno a sta ne.
Nikad nisam imala problema sa srcem niti moja porodica tako da mi je ta oblast potpuno strana.Bratovi problemi sa srcem nisu urodjeni nego su posledica teske saobracajne nesrece od pre 20 godina posle koje je imao 24 operacije.
Da li moj brat ima sanse da prezivi. Poslednjih nekoliko dana kazu mi da je njegovo stanje stabilno ali kriticno. Sta se sa njim desava?
Da li se on zakasljao zato sto mu se nakupilo previse vode u plucima?
Ako je tako kako su lekari to mogli da previde ili ignorisu?
Da li lekari rade sve kako treba?
Sta bi sad trebalo da se uradi da bi se on spasao?