za dr ObGyn-stetnost vaginaleta u ranoj trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelena001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 10:53 am

za dr ObGyn-stetnost vaginaleta u ranoj trudnoci

Post od jelena001 »

Obracam Vam se zato sto sam jako zabrinuta.
U desetoj sam nedelji trudnoce i odlicno se osecam. Bila sam pre dva dana na ultrazvuku i doktor je zadovoljan nalazom (embrion ciji je CRL 29 mm, sto odgovara graviditetu od 10 gestacijskih nedelja. Srcana akcija i pokreti ploda registrovani).
Medjutim, zabrinut je zbog terapije koju sam koristila na samom pocetku trudnoce, zbog pojacanog VS III grupa, kada nisam znala da sam trudna. Koristila sam vaginalete chloramphenicol+nystain, ukupno 5, a bila sam u trecoj nedelji trudnoce. Molim Vas, recite mi koliko ovo moze stetiti bebi. Ginekolog mi je, zbog povecanog opreza, zakazao UZ i ginekoloki pregled za 3 nedelje.
Hvala Vam!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Da Vam iskreno kazem nemam iskustva sa hloramfenikol vaginaletama u trudnoci jer ih mi ovdje ne koristimo. Sta se moglo desiti sa plodom u 3.nedjelji trudnoce, sto je bilo odmah poslije implantacije, zaista je tesko reci...ako i postoji ikakav rizik, moja pretpostavka je da je zanemarljivo mali...
Kada Vas ginekolog 'klima' glavom pokazujuci zabrinutost...onda je njegova odgovornost da Vam kaze sta preporucuje...prekid trudnoce ili produzenje iste. Ako preporucuje prekid, duzan je da navede razloge zasto i da to obrazlozi na naucnoj i dokazanoj osnovi...ako kaze, da su razlozi za zabrinutost veoma mali ilil nikakvi, i da ce observirati trudnocu, onda opet ne treba da brine Vas kao trudnicu...i jako me zanima sta ocekuje da ce vidjeti na UZ u 13 nedjelji trudnoce osim Vasih 20 eura ili vise ???
Jedini ultrazvuk koji je potrebno uraditi jeste izmedju 18 i 20 nedjelje i to onaj ultrasonograficar / radiolog ili ginekolog / koji se razumije u anatomiju ploda vidjenu ultrazvukom, sve ostalo je mlacenje prazne slame i otimanje pare.
Opustite se i uzivajte u trudnoci.
ObGyn
Odgovori