Boli li i koliko emng noge
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ma znam da moram to da odradim i vidim da je zaista to svako razlicito doziveo,koliko se duboko te igle stavljaju u misic i na koliko mesta?Pretpostavljam na obe noga iako mene jedna boli,moja dijagnoza je lumboisijalgija a na magnetnoj su ustanovili da imam pocetnu diskus herniju ali da je tek zacetak i da nije nista strasno u regiji th 11-12,to je dosta visoko gore u grudno-ledjnoj regiji i sada dali zbog toga imam problem sa nogom ili zbog neceg drugog videcemo,drugo nista ne pokazuje magnetna,eto ukratko.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Obicno se pregled radi na obe noge. Posto znam da je neznanje najveci izvor straha, pokusacu da vam objasnim kada nastaje bol. Iglice su veoma tanke i njihov ubod se skoro ni ne oseca. Bol nastaje pri npr. vasem voljnom naprezanju odredjenog misica, po direktivi doktora koji radi pregled. Taj napor omogucava ocitavanje impulsa i treba da se potrudite da idete do kraja. Sto manje nepregnete misic, bol je manja ali i rezultat nije dobar. Znaci bolom manje-vise upravljate sami a takav bol je sasvim podnodsljiv, bol ne ne nosi igla.
Meni je pregled neprijatan jer se sva preznojim trudeci se da dostignem granicu koju postavi lekar
Meni je pregled neprijatan jer se sva preznojim trudeci se da dostignem granicu koju postavi lekar

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kod EMNG pregleda,radi se i povrsinskim elektrodama i ubodom iglom.Sam ubod nije strasan jer su igle tanke.Bolno je malo kad treba da stezes misic dok ti je igla zabodena u nozi.A koliko je strasno i koje posledice ima,reci cu ti da sam posle petnaest minuta od pregleda,mogao da vozim auto i setam bez problema.Kod povrsinskih elektroda,udar struje je jak i traje delic sekunde ali mislim da moze biti neprijatnije od uboda igolom.Sve u svemu,pregled je bezopasan i treba ga kompletno odraditi