Boli li i koliko emng noge

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

bambili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 11:27 am

Post od bambili »

Ma znam da moram to da odradim i vidim da je zaista to svako razlicito doziveo,koliko se duboko te igle stavljaju u misic i na koliko mesta?Pretpostavljam na obe noga iako mene jedna boli,moja dijagnoza je lumboisijalgija a na magnetnoj su ustanovili da imam pocetnu diskus herniju ali da je tek zacetak i da nije nista strasno u regiji th 11-12,to je dosta visoko gore u grudno-ledjnoj regiji i sada dali zbog toga imam problem sa nogom ili zbog neceg drugog videcemo,drugo nista ne pokazuje magnetna,eto ukratko.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Obicno se pregled radi na obe noge. Posto znam da je neznanje najveci izvor straha, pokusacu da vam objasnim kada nastaje bol. Iglice su veoma tanke i njihov ubod se skoro ni ne oseca. Bol nastaje pri npr. vasem voljnom naprezanju odredjenog misica, po direktivi doktora koji radi pregled. Taj napor omogucava ocitavanje impulsa i treba da se potrudite da idete do kraja. Sto manje nepregnete misic, bol je manja ali i rezultat nije dobar. Znaci bolom manje-vise upravljate sami a takav bol je sasvim podnodsljiv, bol ne ne nosi igla.
Meni je pregled neprijatan jer se sva preznojim trudeci se da dostignem granicu koju postavi lekar :D
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

kod EMNG pregleda,radi se i povrsinskim elektrodama i ubodom iglom.Sam ubod nije strasan jer su igle tanke.Bolno je malo kad treba da stezes misic dok ti je igla zabodena u nozi.A koliko je strasno i koje posledice ima,reci cu ti da sam posle petnaest minuta od pregleda,mogao da vozim auto i setam bez problema.Kod povrsinskih elektroda,udar struje je jak i traje delic sekunde ali mislim da moze biti neprijatnije od uboda igolom.Sve u svemu,pregled je bezopasan i treba ga kompletno odraditi
Odgovori