temperatura kao simptom trudnoće

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

temperatura kao simptom trudnoće

Post od mejvis »

Danas mi je 25. dan ciklusa i poslednja 3 dana jutarnja temberatura mi je 37- 37,1c. Ovo je drugi ciklus kako pijem klomifen za stimulaciju ovulacije i imali smo tempirane odnose 13. dc kada je bila ovulacija. Moja uobičajena temperatura je 36- 36,5c.
Zamima me da li mi neko može reći koliko ovaj simptom može biti pouzdan za trudnoću obzirom da nisam bolesna a drugih jasnih simptoma trudnoće nemam.
Molim Vas za sve savete i iskustva!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Temperatura u II fazi ciklusa je uvek povecana (oko 37- 37,2) pod uticajem progesterona (prirodnog ili potpomognutog dabrostonom ili utrogestanom). To moze da ti bude samo indirektan znak da se ovulacija odigrala.
Takva temperatura moze da bude indirektan znak trudnoce samo kada menstruacija kasni (odn. ako je povisena nekih 20-tak dana od ovulacije).
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am

Post od mejvis »

Hvala ti.
A da li temperatura pada taj dan kada bih dobila menstruaciju ili nešto ranije?
Koliko ja znam u luteinskoj fazi ciklusa progesteron ima rast a potom pad pa bi onda i temperatura trebalo da počne da opada nešto pre menstruacije?
Ili ja grešim...
Odgovori