Endometrioza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Endometrioza
Zavrsena mi je terapija (inekcije Zoladex 6 meseci / 1 na dvadesetosam dana) zbog endometrioze. Interesuje me sta dalje treba da uradim, na koje preglede da idem i kod koga (s obzirom da doktori, barem iz mog iskustva nisu bas toliko upuceni u ovu bolest). Pre endometrioze sam bila na operaciji gde mi je uklonjena cista. Istu dijagnozu imala i pre 8 godina (imam 27)
Zar je moguce da ni jedan doktor ne moze da mi odgovori :(
Bila sam na ultra zvuku juce, prosiren mi je cavum (oblik prstena, 12 mm). Uradjen beta hcg, nije trudnoca, dala sam urin i urinukulturu, krvna slika takodje treba da se uradi...... Inace, menstruaciju nisam dobila od poslednje inekcije (danas vec 22. dan kasni). Moze li neki doktor (dr.Presetnik) da da neko misljenje na sve ovo ...... ?mm napisao:Zavrsena mi je terapija (inekcije Zoladex 6 meseci / 1 na dvadesetosam dana) zbog endometrioze. Interesuje me sta dalje treba da uradim, na koje preglede da idem i kod koga (s obzirom da doktori, barem iz mog iskustva nisu bas toliko upuceni u ovu bolest). Pre endometrioze sam bila na operaciji gde mi je uklonjena cista. Istu dijagnozu imala i pre 8 godina (imam 27)
mm
mislim da nemas razloga da se plasis,ja sam bila u slicnoj situaciji.
isto sam primila 4 zoladexa,jer laparaskopijom mi je otktrivena endometrioza I stepena.
Prvu menstruac.nakon zolad. sam daobila nakon 2,5 mjeseca,tolerise se do tri.krenula je potpuno sama,znaci da se organizm povratio sam da normal.funkcionise.
to je bilo u januaru,do sada nisam ostvarila trudnocu.
ne brini se,bice to ok.
pozdrav bebica
mislim da nemas razloga da se plasis,ja sam bila u slicnoj situaciji.
isto sam primila 4 zoladexa,jer laparaskopijom mi je otktrivena endometrioza I stepena.
Prvu menstruac.nakon zolad. sam daobila nakon 2,5 mjeseca,tolerise se do tri.krenula je potpuno sama,znaci da se organizm povratio sam da normal.funkcionise.
to je bilo u januaru,do sada nisam ostvarila trudnocu.
ne brini se,bice to ok.
pozdrav bebica
za jj.dd.
jj.dd. napisao:reci mi molim te koje si simptome imala pa su ti laparoskopijom otkrili endometrozu
Imala sam bolove u predelu dodjeg stomaka (grceve), bolne odnose, nesvestice, bolne menstruacije i vrlo obilne...poslednje pred operaciju su bile jako dugacke, pocinjale su i zavrsavale se sa crnim iscedkom....povisen tumor marker (ca-125) i cista 5cm. Isto to sam sve imala `98 godine (isto operacija) samo sam ovaj put posle operacije dobila terapiju zoladex-a 6 meseci. Sto pitas? Jel imas iste simptome ili mozda istu terapiju...?
Devet meseci posle carskog reza pocela sam da osecam nesto u donjem delu stomaka.Nije bol,vise kao neki tup osecaj koji se siri prema ledjima.Prestaje u PMS-u I menstruaciji(pocelo je pre godinu i po dana).Ne javlja se bas svakog meseca.Uradjeni su mi virusi, bakterije, hormoni , t.markeri i UZ i receno mi je da je sve o.k.Jedan lekar mi je rekao da je u pitanju pucanje folikula pri ovulaciji a drugi da su priraslice na trbusnoj maramici od carskog reza. Poslednjih meseci se bol ne siri prema ledjima a menstruacija mi se poslednjih 3 meseca skratila.Laboratorijske analize su mi super.
rodila sam carskim rezom pre 2 god i u poslednjih skoro godinu dana imam jake bolove u predelu oziljka gde sam i napipala kuglicu. doktor sumnja na endometriozu jer imam jake bolove u tom predelu ali samo u vremenu kad imam ciklus. savetovao mi je da operisem ili da ostanem ponovo trudna jer bi sa trudnocom i bolovi prestali i da ce mi to odstraniti prilikom drugog carskog reza. sta da radim da li da operisem ili da sacekam i trpim bolove?