Može li neko da mi odgovori šta je dijagnoza HG1 i NG1

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
igorpeja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 12:26 am

Može li neko da mi odgovori šta je dijagnoza HG1 i NG1

Post od igorpeja »

Molim vas, ako može neko da mi odgovori šta je dijagnoza HG1 i NG1 Carcinoma epiroides. radi se o nalazu koji urađen ia uzorak izvađen iz desnog plućnog krila mog oca.[/b]
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

HG znaci histoloski gradus, odnosno stepen agresivnosti malignih celija. koliko ja znam 1 je nizak stepen agresivnosti. Ja npr. imam 3!

NG je nukleusni gradus. Nisam bas sigurna sta znaci pa bolje protumaraj po netu. No, s obzirom da je i to 1, mozda i nije toliko strasno.
igorpeja
Novi član
Novi član

Hvala na odgovoru

Post od igorpeja »

Otac mi je 13.01.2009. operisan i danas je izašao iz bolnice dobro se oporavlja. Doktor mu je rekao da je imao sreće i odstranili su mu cijelo desno plućno krilo.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

srecno

Post od Biljaa »

To je divno cuti.Mog tatu su pokusali operisati al su mu prilikom medijastinoskopije nasli metastaze.Jesu tvom tati isto to radili?

Nek mu je brz i lak oporavak.

Pozdrav
igorpeja
Novi član
Novi član

Hvala

Post od igorpeja »

Jesu radili su mu prije operacije, postoperativno su izuzeli uzorke iz linfnih čvorova i žlijezda, sada čekamo patološki nalaz. Nadamo se da će biti negativan.
Hvala!
Odgovori