vestacki zubi

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marllen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 2:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vestacki zubi

Post od Marllen »

Interesuje me da li se mogu ugraditi dva ili jedan vestacki zub/proteza ili sta vec?
Izvadjene su mi gornje 5ice, vrlo verovatno da ce isto biti i sa 6cama, i jako mi smetaju supljine, i pri jelu i estetski.
Ima li ikakvog resenja za te nedostajuce zube, kako bi se mogli uraditi?
Hvala
aleksandraR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 11:23 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od aleksandraR »

Postoje tri resenja za vas problem.Prvo resenje,koje je malo komplikovanije i iziskuje vise novca i vremena,a zavisi i od brojnih uslova koji se moraju zadovoljiti,tu mislim na vase opste zdravstveno stanje,zatim stanje kosti vase vilice... jeste ugradnja imlantata,tj vestackih zuba u samu kost vilice,druga mogucnost je izrada keramickog mosta(u slucaju da imate sedmice u gornjoj vilici)gde bi se cetvorke i sedmice koristile kao nosaci tog mosta,treca mogucnost je izrada proteze koja bi nadoknadila gubitak tih bocnih zuba(na ovu varijantu se uvek ide ako ne postoje uslovi za most,jer se neki pacijenti tesko navikavaju na prisustvo stranog tela u ustima,pogotovu oni koji nikada nisu nosili proteze)Danas postoje proteze sa atecmenima koje su daleko bolje od klasicnih.Moj vam je savet da ne vadite sestice,ako postoji mogucnos za njihovo lecenje cak iako nemate krunicu na tom zubu,nekada se i sam koren moze iskoristiti,naravno u slucaju da nema nekog patoloskog stanja na njemu sto se da videti na sanimku zuba.Nadam se da sam vam pomogla malo.
Odgovori