Hladnoca ruku i zeludac

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Nicolas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 10:33 am

Hladnoca ruku i zeludac

Post od Nicolas »

Vec sam pitao ovo ali na drugom podforumu a ne u Gastroenterologiji, pa bih da cujem i odgovore od gastroenterologa.

Trenutno se lecim od HP u nalazu 36 (a pise da treba da je <20), mada mislim da to nje ili mozda jeste razlog.

Desava mi se da ponekada osecam kako mi "kuca kao srce" zeludac ili neki nemir u zelucu, i tada osetim da su mi vrhovi na prstima, jagodice, hladne.

Kada pocnem da osecam da mi vrhovi prstiju ponovo dobijaju toplotu, nako izvesnog vremena prestaje i taj "nervozni" zeludac.

Osecaj je neprijatan posto tada postanem dekocentrisan, nervozan i nisam za rad, mislim samo kada ce to da prestane. Nekada traje par minuta a nekada i duze.

Da li je moguce da je to zbog neke vrste hrane, ili mozda od premora, ili...ne znam ni sam. Neki mi kazu da je to mozda "Anksioznost" ali citajuci njenu definiciju (anksioznosti) ja nemam gusenja, strahove...itd... od simptoma te "anksioznosti" imam tu nervozu u zelucu, pulsiranje..ili sta vec znam.

Hteo sam da snimam zeludac gastroskopijom, medjutim doktor mi je na moj zahtev rekao "Dodji prvo da ja tebe pogledam i da vidim hoces li ti to izdrzati". Kada sam otiso on mi je rekao da bih ja to "iscupao". Nije mi jasno zasto kada ljudi kazu da je samo neprijatno malo? I onda mi je uradio ultrazvuk i izvadio krv na HP i nalaz je bio pozitivan i sada pijem terapiju za HP (Ospamax i neku vrstu klaritromicina, zaboravio sam ime posto sam vec popio)

Takodje ponekada i "osecam" zeludac a da mi se vrhovi prstiju ne ohlade, mada mi je najgore tada.
Jeli moguce da zeludac izaziva tu nervozu i taj osecaj? Cak sam isao i kod "alternativnih" lekara i oni mi kazu da mi je spusten zeludac, jer ne osecaju "puls u pupku" i nisu uspeli da ga vrate :)
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Jedina stvar koja te dve stvari dovodi u vezu je stres. Uputi se dakle na tu stranu. Verovatno je i gastro procenio da si veoma nervozan.
Gastroskopija nije problem, sve dok pacijent ne pocne da se brani.
Odgovori