Zapuseni jajovodi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
*Nina*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 9:06 pm

Zapuseni jajovodi

Post od *Nina* »

Molim vas da i meni pomognete..

--------------------------------------------------------------------------------

Imam 35 godina i ustanovljeno mi je prije 5 godina da immam zapusene jajovode. Uradjena mi je laparoskopija da bi se tacno utvrdilo, ali prilikom operacije mi nisu i rijesili problem iz meni nepoznatog razloga. Sok od saznanja mi je donio i depresiju sa kojom sam se borila par godina, sad sam hvala Bogu ponovo jaka da taj problem mogu ponovo da podignem i da se lijecim i borim da i ja dobijem zdravu bebu.
koliko znam ostali moji nalazi su svi u redu, mada se ovih dana spremam da ponovo radim potrebne nalaze i da zakazem vrijeme za ponovnu operaciju( koju mi oni nisu savjetovali nego su mi samo spomenuli van matericnu oplodnju kao jedinu sansu i alternativu, jer navodno smatraju "produvavanje jajovoda" kao zastarjelom metodom).
Interesuje me ako neko zna koja je sansa za trudnocu normalnim putem posle prociscavanja jajovoda? Ako ima neka mama na forumu koja je bebu donijela na svijet normalnim putem posle "produvavanja jajovoda", bilo bi mnogo od pomoci ako ima neki info ili savjet.
Kao sto vidite moje godine nisu bas da bi mogla da gubim vrijeme pa bi definitivno isla na najbrzu i najbolju alternativu.
Takodje me interesuje koje nalaze mora moj djecko da radi( posto su mi to podvukli da on treba da uradi isto nalaze, ali od soka nisam bila prisebna da zapamtim informaciju), kao i kako se rade ti nalazi ( posto moj djecko ima fobiju od krvi pa ne vjerujem da je ikad i vadio krv u odraslim godinama).
Bila bih mnogo zahvalna za svaku info i pomoc.
Jeca_Pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 9:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Jeca_Pereca »

Sto se tice tvog decka , on najprije mora da uradi spermogram , kompletnu krvnu sliku , i jos par nekih nalaza , ne znam tacno sad koji su , ali tvoj ginekolog ce ti svakako reci sta je potrebno .Ali najbitniji je spermogram.
Sto se tebe tice , ti kazes da su ti radili laparaskopiju, ali da nisu rijesili problem .Ako su ti zacepljena oba jajovoda sanse za prirodnim zacecem su ti nikakve .Treba da odes na HSG da vidis u kakvom si ti stanju jajovodi, ako su zbilja zacepljeni onda opet laparaskopija (ja je uskoro zbog toga radim), pa na VTO, jer u tvom slicaju vremena za gubljenje nama .Izvini sto sam ovako direktna , ali ja imam 26 godina i lijecim se od steriliteta zbog zacepljenih jajovoda i najvjerovatnije cu morat na VTO, jednostavno sto prije rijesimo problem , prije cemo ninati nasu bebicu.
*Nina*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 9:06 pm

Post od *Nina* »

Hvala na odgovoru.

Jos jedno pitanje molim...
Jel moram da radim HSB da bi mogla da radim vantjelasnuoplodnju?
Koliko se sjecam (narucila sam kopiju zurnala kuci da se podsjetim), nije mi to spomenuto nego mi je spominjala samo vantjelasnu oplodnju gdje po njoj jajovodi i nemaju neku funkciju tad i ne trebam da ih diram.

Mada ja citajuci vas i na drugim forumima bi zeljela da znam da li je moguce i da li je neko od vas ostao u drugom stanju prilikom samo produvavanja jajovoda ili je posle radjena i vantjelasnaoplodnja?

Hvala puno
Odgovori