Postovane cike i tete zubari potreban mi je vas savet...

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
preplaseno dete
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 8:33 pm

Postovane cike i tete zubari potreban mi je vas savet...

Post od preplaseno dete »

Ne znam odakle da pocnem....zamislite najlepse zube ikada,e moji zubi su jos lepsi...nikada nisam imala bilo kakvih problema ali u poslednjih pola godine nesto cudno se desava...sve je pocelo sa sesticom gore levo...zapadala mi je hrana i osecala sam neke senzacije,zubarka je rekla da je u pitanju mali dzep i da nije nista strasno...na moje insistiranje posle nekih pola meseca ona otvara postojecu plombu i zaista nailazi na karijes prema petici...da ne duzim zub nije povoljno reagovao na lek,potom ni na lek za umrtvljavanje zivca i posle jednomesecne agonije me salje kod drugog zubara koji je ujedno i hirurg...on mi zub vadi uz ogroman napor,zavrsili smo i u sali jer se slomio a on nije hteo da me muci i na tome mu hvala...uglavnom tada nastavljam da odlazim u tu ordinaciju,u medjuvremenu oni su mi pregledali sve zube i rekli da su savrseni...pre mesec dana izmedju sestice i sedmice dole desno prilikom koriscenja konca osecam senzaciju koja je vise jaka neprijatnost,nije bol...odlazim na pregled vise puta jer mi djavo ne da mira,kazu da je sve u redu i opominju me da slabije cetkam zube jer imaju utisak da ih previse trljam i cistim koncem i interdentalnom cetkicom i da sam mozda i sama to prouzrokovala...tada sam na njihov predlog uradila snimak cele vilice i receno mi je da su sva cetiri umnjaka za vadjenje jer mi je vilica mala i oni guraju sedmice a jos su jako duboko i nece izrasti....zakazujem vadjenje jednog....moram da napomenem da patim od napada panike i anksioznosti i taj pokusaj operacije je bio uzasan...kazem pokusaj jer se zavrsio mojim povracanjem,gubljenjem svesti,napadom panike i ponovnim posetama psihologu...hirurg je rekao da on misli da nisam sposobna za taj poduhvat i da on preporucuje da to onda obavim pod totalnom anestezijom,sva cetiri odjednom i gotovo...to me je malo umirilo jer znam da totalnu odlicno podnosim(iz ranijeg iskustva),a i znam da to zaista ne bih podnela jer je od tada proslo par nedelja a ja se jos oporavljam psihicki,polako smanjujem bensedin,ma totalni haos...e sad pocela je da mi se javlja ta senzacija i sa druge strane,dakle izmedju sestice i sedmice dole levo...moje pitanje je da li je moguce da je to posledica toga sto mi umnjaci guraju sedmice...ja sva cetiri umnjaka konstantno osecam,dakle osecaj teskobe u vilici,kao da mi je koza tesna...molim vas recite sta mislite o ovoj situaciji posto svi kritikuju moju odluku da to ovako obavim pod totalnom,a ja samo zelim da svoj dusevni mir i psihu sto vise sacuvam jer uskoro zelim porodicu i mislim da moram biti zdrava mama...da li su neki vasi pacijenti imali slicne psiholoske probleme i kako ste im pomogli...oprostite mi na duzini posta ali zaista sam ocajna...svaki savet bi mi mnogo,mnogo znacio...ponekad ljudi koji te ne poznaju mogu bolje da sagledaju situaciju...pozdravljam vas
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Zasto te je briga sta ko misli? Svi ljudi se razlikuju.. Ocigledno da ti imas neku opsesiju sa zubima i ja kazem neka.. Sve je to ljudski.. Idi lepo pod totalnom nek ti izvade sve sto smeta i kraj price.. Ja te podrzavam.. :)
preplaseno dete
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 8:33 pm

Post od preplaseno dete »

Taurus_sd napisao:Zasto te je briga sta ko misli? Svi ljudi se razlikuju.. Ocigledno da ti imas neku opsesiju sa zubima i ja kazem neka.. Sve je to ljudski.. Idi lepo pod totalnom nek ti izvade sve sto smeta i kraj price.. Ja te podrzavam.. :)
taurus da budem iskrena ne zanima me sta drugi misle jer cu ja to odraditi pod totalnom svidelo se to nekom ili ne....mislim da je za moje dalje psihicko zdravlje to najbolja solucija...samo me je zanimalo da li je moguce da se te senzacije u vilici javljaju zbog umnjaka(tako misli moj zubar) ili bih trebala da potrazim jos neko misljenje...u principu slazem se sa mojim zubarom jer umnjake zaista konstantno osecam,nekad manje,nekad vise....ali znas uvek postoji neki crv sumnje...:)))))
u svakom slucaju hvala na podrsci...javicu kako se dalje situacija razvija...trebala bih ovih dana da zakazem vadjenje,pa cu preneti utiske,cisto ako postoji neko sa slicnim problemom...pozdrav i hvala puno... :D :D :D
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

aj aj aj aj evo ne verujem sta citam dok se prevrcem od bolova i sto vise anestezija popusta ja se sve vise pitam sto mi to trebalo **** sve...
Elem operisala sam danas umnjak, donji desni koji nije mogao da izraste a pokvario se unutra (if you know what i mean).
Najludji deo je taj sto sam i ja panicar i anksiozna osoba, ali sam upozorila lekara na vreme pa je to islo prilicno polako, trajalo je duplo duze morali su da mi dopuste da virim na jedno oko, i da me maze s vremena na vreme i stalno da pricaju sa mnom...priznajem pred kraj sam vec htela da skliznem sa stola bez da me usiju ali su napravili pauzu, drzao me doktor za ruku.
Nista ne boli cak je trip kao obicno zezanje kod zubara, dobro malo neprijatnije priznajem jer malo vise cupaju i pritiskaju, ali NE BOLI.

I prezivela sam zahvaljujuci doktoru koji je fenomenalan, sto autogenom treningu koji sam neprestano ponavljala a sto malo svojo tvrdoglavoj glavi :"Ma izvadices ga pa makar crkla na ovom stolu!"

sad se jedino borim sa bolovima i pijem sve sto mogu ali se brinem da li smem da popijem rivotril da se malo iskuliram, ipak ...

suma sumarum prezivela sam proceduru sad za bol cemo videti ali eto i mi panicari mozemo da izdrzimo

Inace sam sve radila na Oralnoj hirurgiji u BG javi mi se na pp pa cu ti reci kod kog doktora.

pozdrav
.."too wired to live, to rare to die.."
Odgovori