Potreban savet za izbor gastroenterologa/klinike u BG-u!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Felipe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 19, 2009 2:53 am

Potreban savet za izbor gastroenterologa/klinike u BG-u!

Post od Felipe »

Već par godina me muči neki neobičan ali gadan problem sa stomakom - vučem se ovde u Engleskoj po NHS (državni doktori u UK) godinu dana, radio brdo testova i ništa još uvek nisam pronašao/rešio - detaljnije:

Stalno prisutan bol u gornjem desnom delu stomaka (i pomalo u ledjima ispod desne lopatice) koji se pogorsava/smanjuje u periodima od nedelju/dve, bez obzira na ishranu ili bilo sta drugo. Bol ponekad prati velika slabost (koja me maltene pretvara u zombija 4-5 dana mesecno). Ultrazvuk kompletnog abdomena ok (radio 3, dva u srbiji, jedan u UK), testovi krvi do sad uvek ok, CT scan ok, endoskopija dijagnostikovala blagu 'hiatus hernia'-u (to se valjda prevodi kao zeludacna kila?), dvomesecno lecenje Nexiumom (Omeprol) radi smanjivanja kiseline nije donelo apsolutno nikakvu promenu, svi testovi na heliko bakteriju negativni (test hrvi, test daha, test endoskopskog uzorka). Takodje test za algeriju na gluten negativan. Poslednja dijagnoza: sindrom iritiranog zeluca (IBS), dvo-tromesecno lecenje takodje nije donelo nikakvu promenu. Ne pijem, ne pušim, relativno normalno se hranim, etc...

Pošto to sve ovde ide dosta sporo mislio sam da možda pokušam da uradim nešto dok sam u Srbiji na odmoru. Pa otud i moje pitanje: da li neko može da me uputi na specijalistu/kliniku na kojoj bih mogao zakazati pregled i nešto uraditi za dve-tri nedelje dok sam u BG-u?

Svaki savet dobrodošao!!
Felipe
Novi član
Novi član

Post od Felipe »

Tek sam sad primetio da već postoji tema od pre desetak dana sa maltene istim pitanjem, i sledećim odgovorom:
Mladenk napisao:Iz ličnog pozitivnog iskustva preporučujem dr Dodera na VMA
Tako hvala Mladenk-u na savetu: sutra ću da zvrcnem VMA i raspitam se o detaljima lečenja.

Ako neko ima bilo kakav dodatni savet ili ideju.. svaka pomoć je dobrodošla!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Preporuka: doktor Lukachevic, isto vma, a sada privatna ordinacija u Kumodrashkoj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Felipe
Novi član
Novi član

Post od Felipe »

tamaraft napisao:Preporuka: doktor Lukachevic, isto vma, a sada privatna ordinacija u Kumodrashkoj!
Hvala! Da li imate možda neki telefon/ime ordinacije?

Puno pozdrava!
Odgovori