Imam veliki problem. Stomak mi je stalno naduven, sta god da pojedem, nekad manje nekad vise, i kad se naduje treba da prodje bar dva dana dok ne splasne cak i ako ne jedem nista u medjuvremenu.
Cesto imam zatvor, a i kada nemam problema sa zatvorom (sto ne traje duze od 4-5 dana pa se opet javi) stomak mi se naduje posle jela.
Pijem puno vode, jedem voce, povrce, jogurt, integralni hleb, sve sto se preporucuje, trudim se da jedem svakog dana u isto vreme, mislim da kad je ishrana u pitanju ne mogu mnogo da promenim. Takodje redovno treniram, aktivna sam fizicki.
Ne znam sta da radim, probala sam neke cajeve, cak i klizmu i nista ne deluje. Jedino mi je delovao dulkolaks, probala sam jednom, ali su mi rekli da to izbegavam, a i ja bih da drugacije resim problem a ne lekovima posto imama 27 godina.
Ako neko ima slicna iskustva i ima resenje neka javi, a volela bih i da cujem misljenje doktora, mozda preporuku na koji pregled da odem.
Zatvor i naduven stomak
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 27, 2006 5:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Cao Andrijana
Ja imam slicne probleme, i ja se mucim da nadjem resenje. Cak sumnjam da je zuc u pitanju. Simptomi su i podrigivanje, teze izbacivanje tecnosti iz organizma. Ako slucajno dodjes do njega (resenja) pusti MAIL na [email protected]
Hvala Ti unapred
Hvala Ti unapred
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm
Andrijana , ma koliko da zvuci smesno, moram da te pitam, da li imas bilo kakav vid stresa u zivotu ? Ja sam imala iste simptome kao ti, bavim se redovno fizickim aktivnostima, sve sve ali bukvalno i non stop mi je bio naduven stomak, dok splasne mislila sam da cu da poludim. Otisla sam na vma kod gastroenterologa, i kada mi je radio pregled, primetio je da mi ostaju tragovi njegovih prstiju na mom stomaku. Postavio mi je pitanje : Imas stresa mnogo? Naravno da ga imam i to mnogoooo. E onda je bilo moras da prestanes da se nerviras, ti moras da budes na prvom mestu, ne obaziri se na druge itd.... Posle mesec dana kuliranja i nenerviranja meni je stomak splasnuo i prosto nisam mogla da verujem. Desava mi se da kada me izbace iz takta meni se stomak naduje, ali trudim se da se sto manje opterecujem takvim stvarima,
poz
poz
Snaga bez kontrole ne znaci nista
Cao svima,
i ja imam isti problem,ranije sam imao naduven stomak a ne jedem nista citav dan.Sada sam malo popravio dnevni program ali sam jos uvek nervozan.Cim malo pojedem,bukvalno 2-3 zalogaja imam bol ispod desnog rebra,stomak je uzasno naduven.Nisam debeo a stomak mi je ogroman. Problemi sa stolicom,idem po 5-6 puta dnevno u WC. Mislim da je sve to od nervoze.
i ja imam isti problem,ranije sam imao naduven stomak a ne jedem nista citav dan.Sada sam malo popravio dnevni program ali sam jos uvek nervozan.Cim malo pojedem,bukvalno 2-3 zalogaja imam bol ispod desnog rebra,stomak je uzasno naduven.Nisam debeo a stomak mi je ogroman. Problemi sa stolicom,idem po 5-6 puta dnevno u WC. Mislim da je sve to od nervoze.