Tragovi krvi u stolici

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Alexsssandros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 25, 2006 10:52 am

Tragovi krvi u stolici

Post od Alexsssandros »

Bio bih jako zahvalan ako bi neko uspio da mi objasni i da mi da savjet.Imam 37 godina.
Vec skoro pola godine imam problem kada idem u WC,nije konstantno,ali bude mozda sedam dana,pa prestane nekoliko i tako sve ukrug.Pocinje sa peckanjem,kao ogrbe me kada vrsim nuzdu.Onda primetim trag krvi na papiru,ponekad i na stolici.Sledeci dan isto i vec pocinje da me po malo boli,tako svaki dan sve vise.Krv je sveza i u pocetku sam mislio da imam hemoroide,ali izgleda da nisu.
Pokusavao sam sa ishranom i ne vredi,npr ne mora biti ni jako tvrda stolica da mi se isto desi.U zadnjih godinu dana sam mnogo promenio nacin ishrane,jedem koliko je moguce zdravije,ne mnogo slano i zacinjeno,izbegavam przeno na ulju.Mozda je bitno i to da sam zadnjih pola godine pod stresom i jako sam nervozan.
Nalazim se u Americi i nemam zdravstveno osiguranje.
Unapred zahvalan
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Unutrashnji hemoroidi, amebe, polili na debelom crevu...zaista moze biti sve od ovoga s obzirom na opisane simptome.

Hranom definitivno mozesh da pomognesh, mozda niis bio dovoljno strpljiv.

Obavezno izbaci iz upotrebe kafu, izbaci jedenje americhkog hleba, onog belog tost hleba, izbaci unos prostih shecera,slatkisha, chokoladica, konzervirane hrane, zachinjene hrane, gaziranih pica, keksovi a od povrca ivoca izbaci banane, paprike, paradajz.

Povecaj unos vode, ne hladne vec mlake vode, ili bar na sobnoj temperaturi, kuvano povrce i voce, jabuke i breskve, od proteina telece i pilece meso ali bez ikakvih zachina, gril preliva i mix zachina, vec samo klot meso, kuvano.

S obzirom da nemash osiguranje predpostavjam da ti ni finansijsko stanje nije zavidno ali svoju ishranu mozesh i sa malo para da kontrolishesh a da ne unosish hranu koja ce ti praviti dodatne probleme.

Ako planirash da putujesh ovamo ili nekako da dobijesh osiguranje tu obavezno otidji lekaru, nemoj ovakve simptome zanemariti dugo vremena, dovoljno je sto to traje godinu dana.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Alexsssandros
Novi član
Novi član

Post od Alexsssandros »

Vidis npr,kafu,sodu i beli hleb uopste ne konzumiram vec par godina.Ne pusim odavno.Pijem mnogo caja dnevno i hleb ako jedem,jedem iskljucivo crni.
Ako ti nije tesko molim te odgovori mi dali je jedan od mogucih uzroka nervoza?
Hvala ti na odgovoru
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nervoza moze biti samo razlog loshijeg varenja i poremecaja peristaltike creva ali krvarenje mora izazvati mehanichka povreda ili postojanje polipa, hemoroida, povreda creva ako je stolica tvrda itd...mada, povecana kolichina kiseline moze da oshteti sluzokozu creva ako si sklon tome da ne jedesh redovno i da ostavljash da se kiselina spushta kroz creva do debelog.

A za problem nervoze se javi opet lekaru kada stignesh, da dodatno ne unishtish i zeludac kiselinom i dodatne komplikacije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Alexsssandros
Novi član
Novi član

Post od Alexsssandros »

reci mi dali smem supe i corbe da jedem, ribu i morske plodove,mleko,kiselo mleko ,kukuruzno brasno i jaja?
Odgovori