nolvadex+zoladex

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nolvadex+zoladex

Post od ambra »

imam 32 godine,prosla sam HT i trenutno sam na zracnoj terapiji! Takodje uzimam Nolvadex 2x10mg i Zoladex na 28 dana! Jako tesko podnosim nolvadex i zoladex,psihicki pre svega! Ponekad mislim da cu poludeti,imam strasne depresije i valunge! Da li neko yna kako da olaksam sebi ovu katrastrifu,uopste nisam ona ista osoba kakva sam bila ranije... Razmisljam da prestanem sa tom terapijom (er skor je bio 7,a pr skor 5)!
Veliki pozdrav i molim da mi neko ko je imao ovakvu terapiju odgovori,da li sam ja neki izuzetak ili sve mlade osobe ovako reaguju...
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Imate hemijski izazvanu menopauzu,zbog pozitivnog receptorskog statusa i to sto je tesko podnosite je trivijalno u odnosu na to da biste rizikovali progresiju bolesti ako je ne biste dobijali.Uostalom pre se radila kod zena sa endokrino zavisnim tumorima kastracija zracenjem kada je verovatnoca zaceca po zavrsetku terapija bila ravna nuli.A bilo sta sto sadrzi estrogene a sto bi olaksalo simptome je strogo zabranjeno.
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm

Post od ambra »

Hvala na odgovoru,doktore! Svesna sam ja toga sto vi kazete,samo je jako tesko... Razmisljam o razvodu,jer ja vise ne mogu biti ni supruga niti zena,osecam se potpuno bezlicno! Ponekad zaista mislim da cu poludeti i rasprsnuti se u hiljadu komadica...Verujte da mi je lakse padala hemioterapija od ovoga kroz sta sada prolazim..Pocela sam da radim a ne znam da li cu moci sve to da podnesem,a kada cujem kako zene po hodnicima Instituta pricaju da su pile Nolvadex cetiri i vise godina i ipak dobile metastaze ili ginekoloske probleme,bude mi jos gore i tada zaista pomislim da prekinem sa terapijom!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Draga Ambra,ne boj se nolvadexa.Više pomaže,nego što škodi.
To što se osjećaš bezlično,samo je prolazna faza,ako se pravilno postaviš prema problemu .Kosa naraste,plastična hirurgija riješava pitanje amputirane dojke,glavu gore i ne boj se da nećeš uspjeti pobijediti.
Nemoj misliti da nisam bila milion puta u sličnoj ili goroj situaciji.Malena,sve se može riješiti,kad dovoljno jako želiš.
A,ja tebi želim da ,sa svojim suprugom ostvariš ono o čemu si pisala,na ovaj ili na onaj način.Pozdrav.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Odgovori