GASTROSKOPIJA I pozitivan test na gluten

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
denisa73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 2:34 pm

GASTROSKOPIJA I pozitivan test na gluten

Post od denisa73 »

Nadam se da neću biti preopširna, ali Vas molim ako je moguće da mi neko odgovori na nekoliko pitanja, pošto mi je pregled kod gastroenterologa zakazan tek za mesec dana.
Imam intoleranciju na laktozu i ne mogu da koristim ništa sa mlekom i ml. proizvodima.
Prošle godine dobila sam iste takve simptome (nadutost stomaka, bol u desnom podrebarju, naizmenicno zatvor-dijareja,vrtoglavica,mucnina) kao kod laktoze, ali sada kad jedem testo, hleb,kekse.Prestala sam da jedem sve sa glutenom, aposle 2 mes. pocela bezglutenske proizvode i bilo mi je dobro.
Gastroenterolog mi je uradio gastroskopiju i isecak tankog creva.

ENDOSKOPSKA DIJAGNOZA:
Gastritis chr. erhytematose
Insuf.pylori cum reflux bilii
Impresio extraluminalis par. post. ventriculi
Duodenitis chr. M. Coeliacus susp.

A kada sam dobila nalaze isecaka >

DG Gastritis chronica inactiva abacterialis gradues minoris ,
a za tanko crevo pise:
Nalaz odgovara blagoj nespecificnoj inflamaciji sluznice duodenuma
.
Test iz krvi su mi rekli da je pozitivan na gluten.
Da li sad imam intolerancuiju na gluten?i šta znači ova dijagnoza.
Od terapije koristim Omeprol.

Čekam magnetnu rezonancu ,koju je Dr tražio, jer je Uz abdomena u redu.Kaže treba proveriti pankreas jer već 15g. imam Hypoglicemiu
Imam i pitanje : tražena je analiza svarljivosti u stolici, ali za to traže da 3 dana pijem oko 1.5 l mleka dnevno i hleb,ali ja ne smem mleko.Med. Sestre ne znaju, a do Dr nikako da dodjem,da li mogu za tu dijetu da koristim pirincano i sojino mleko i bezglutenski hleb?

Hvala
Odgovori