Dijabetes i gojaznost..

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
chikita..
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:11 pm

Dijabetes i gojaznost..

Post od chikita.. »

Imala sam jaku gnojnu anginu,povecala sam doze insulina vise nego sto sam smjela i dobila 5kg za nekih 12 dana,a pri tom sam vec imala 3 kg viska.. :( recite mi na kako da skinem kilograme..
dosta sam ne edukovana o dijabetesu,jer u Crnoj Gori nema nekih velikih strucnjaka,koji bi ti se posvetili...
hvala.. :wink:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pojačaj fizičku aktivnost, smanji unos ugljenih hidrata, a samim tim ćeš smanjiti i jedinice insulina.
Imaš tekstove o telesnoj težini, ishrani i sl. na sajtu u mom potpisu.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
chikita..
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:11 pm

Post od chikita.. »

Hvala... Od danas startujem..:) nadam se da ce biti rezultata..
palcica70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 12:51 pm

Post od palcica70 »

Po prvi put sam na ovom forumu i ne znam da li sam na pravoj temi, ali moram Vam postaviti par pitanja.
Moja majka je dijabeticar unazad 16 godina(na insulinu je zadnjih 5 god.).Zbog nekih drugih problema receno joj je da ne sme da se ugoji.Interesuje me da li goji obicna proja(bez masnoce),keksici za dijabeticare i integralne grisine koje se nalaze u programu za dijabetes?Ovo,pored jos nekoliko namirnica, joj bas prija ali ne znam da li ce je udebljati. :cry:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

sve i jedna namirnica koju unoshish u organizma goji, bitno je da balansira unos i potroshnju u toku dana. Nishta drugo, onda nema gojenja :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori