Cao svima! Moram da priznam da sam strasno srecna sto je ovaj forum zaziveo...od danas sam i ja novi clan...

...inace imam 28 god. i dijabeticar sam, tip I, vec 24 god, za sada bez pratecih komplikacija. Upravo sam citala vecinu dosadasnjih tema, malcice mi je tesko da se ukljucim, jer ste vi vec puno stvari naceli...ali recimo da bih volela da znam koliko ljudi od vas je obuceno da dozira insulin, u odnosu na broj ugljenih hidrata koje ste uneli, a koliko ljudi daje uvek iste doze insulina, u odnosu na koje onda odredjuje obrok. Ja sam nekoliko godina zivela u Austriji, gde je tretman osoba sa dijabetesom sasvim drugaciji, u poredjenju sa onim koji sam sretala ovde...a najveca je blagodet tog tretmana, sto se ne sprovode nikakve specijalne dijete, niti se u potpunosti zabranjuje unos secera, tj. slatkisa...
Toliko od mene za pocetak...i ....s obzirom na to da sam zavrsila Muzicku akademiju, pozdrav Mary, ( procitala sam da joj je to bila opcija za studiranje...heh ...), i naravno.....pozdrav svima...