kondilomi?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
toma1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 12:56 pm

kondilomi?

Post od toma1 »

Zanima me da li moj partner moze da prenosi kondilome, ako se njemu do sada nisu manifestovali. On je bio kod urologa i nalaz mu je uredan. Ranije nije imao sumnjive odnose.Problem je u tome sto ih ja imam, a samo sa njim sam imala odnose. Da li je moguce da sam ih dobila nekim drugim putem? Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

PO MILIONITI PUT

DA MOGUCE JE DOBITI IH NEKIM DRUGIM PUTEM OSIM SEKSUALNIM ODNOSOM.

PREGLEDAJ MALO FORUM PRE POSTAVLJANJA PITANJA.
ZATO POSTOJI OPCIJA TRAZI.

PISALI SMO MILION PUTA O NACHINU PRENOSHENJA KONDILOMA TJ HPV.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Re: kondilomi?

Post od donka »

toma1 napisao:Zanima me da li moj partner moze da prenosi kondilome, ako se njemu do sada nisu manifestovali. On je bio kod urologa i nalaz mu je uredan. Ranije nije imao sumnjive odnose.Problem je u tome sto ih ja imam, a samo sa njim sam imala odnose. Da li je moguce da sam ih dobila nekim drugim putem? Hvala
Da, moguce je dobiti kondilome to jest HPV od partnera kome se oni nikada nisu manifestovali i koji je uvek koristio kondom jer kondom pruza samo 70% zastite od ovog virusa.

Pouzdan test na HPV za muskarce ne postoji, tako da asimptomatski nosioci ne mogu da utvrde da ga imaju i tako mogu da ne znajuci prenesu virus svojim partnerima.

Jos jedna mogucnost je da ti nemas kondilome nego vestibularne papile, koje nesavesni i/ili nestrucni ginekolozi kod nas proglasavaju kondilomima.
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

cao

Post od slavojka »

toma1
i kod nas je isto tako
ustvari MM ima kondilome ali ja nemam
obavila sam sve pretrage i nista nisu nasli iako imamo odnose bez zastite
MM je dobio neku mast za otklanjanje tih kondiloma i nesto je i otislo ali nije sve ostalo je par komada
ja sam citala da MAST OD NEVENA POMAZE ZA TO TAKO DA SADA KORISTI TO DA PROBAMO
ETO TOLIKO OD MENE
Odgovori