kondilomi?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
kondilomi?
Zanima me da li moj partner moze da prenosi kondilome, ako se njemu do sada nisu manifestovali. On je bio kod urologa i nalaz mu je uredan. Ranije nije imao sumnjive odnose.Problem je u tome sto ih ja imam, a samo sa njim sam imala odnose. Da li je moguce da sam ih dobila nekim drugim putem? Hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PO MILIONITI PUT
DA MOGUCE JE DOBITI IH NEKIM DRUGIM PUTEM OSIM SEKSUALNIM ODNOSOM.
PREGLEDAJ MALO FORUM PRE POSTAVLJANJA PITANJA.
ZATO POSTOJI OPCIJA TRAZI.
PISALI SMO MILION PUTA O NACHINU PRENOSHENJA KONDILOMA TJ HPV.
DA MOGUCE JE DOBITI IH NEKIM DRUGIM PUTEM OSIM SEKSUALNIM ODNOSOM.
PREGLEDAJ MALO FORUM PRE POSTAVLJANJA PITANJA.
ZATO POSTOJI OPCIJA TRAZI.
PISALI SMO MILION PUTA O NACHINU PRENOSHENJA KONDILOMA TJ HPV.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: kondilomi?
Da, moguce je dobiti kondilome to jest HPV od partnera kome se oni nikada nisu manifestovali i koji je uvek koristio kondom jer kondom pruza samo 70% zastite od ovog virusa.toma1 napisao:Zanima me da li moj partner moze da prenosi kondilome, ako se njemu do sada nisu manifestovali. On je bio kod urologa i nalaz mu je uredan. Ranije nije imao sumnjive odnose.Problem je u tome sto ih ja imam, a samo sa njim sam imala odnose. Da li je moguce da sam ih dobila nekim drugim putem? Hvala
Pouzdan test na HPV za muskarce ne postoji, tako da asimptomatski nosioci ne mogu da utvrde da ga imaju i tako mogu da ne znajuci prenesu virus svojim partnerima.
Jos jedna mogucnost je da ti nemas kondilome nego vestibularne papile, koje nesavesni i/ili nestrucni ginekolozi kod nas proglasavaju kondilomima.
cao
toma1
i kod nas je isto tako
ustvari MM ima kondilome ali ja nemam
obavila sam sve pretrage i nista nisu nasli iako imamo odnose bez zastite
MM je dobio neku mast za otklanjanje tih kondiloma i nesto je i otislo ali nije sve ostalo je par komada
ja sam citala da MAST OD NEVENA POMAZE ZA TO TAKO DA SADA KORISTI TO DA PROBAMO
ETO TOLIKO OD MENE
i kod nas je isto tako
ustvari MM ima kondilome ali ja nemam
obavila sam sve pretrage i nista nisu nasli iako imamo odnose bez zastite
MM je dobio neku mast za otklanjanje tih kondiloma i nesto je i otislo ali nije sve ostalo je par komada
ja sam citala da MAST OD NEVENA POMAZE ZA TO TAKO DA SADA KORISTI TO DA PROBAMO
ETO TOLIKO OD MENE