zivim u americi i isla sam redovno na ginekoloske preglede...2001 godine su mi poceli sve veci i veci bolovi prilikom mensturacije...otisla sam kod svog ginekologa i on mi je predlozio lapiroskopiju jer je mislio da imam endometriozu...nije bio siguran...pristala sam na lapiroskopiju i ustvari nije bila endometrioza nego oba jajnika su bila obmotana u maramice i tako priljepljena uz maternicu...on je to otklonio i pregledao jajovode dali su prohodni...i sve je bilo u najboljem redu ...nakon te operacije sam se udala i nisam mogla ostati u drugom stanju...inace imam menstruaciju neredovno..28-30 dana...razgovarala sam s ginekologom i predlozio mi je da probam uzimati hormonske tablete "Klomid" ali ne vise od cetiri mjeseca. treci mjesec sam ostala trudna...nakon 5 sedmica sam prokrvarila i zavrsila u hitnoj ...plod nije otisao i otisla sam kod mog ginekologa koji je pronasao manjak progesterona u krvi tako da sam prvih tri mjeseca pila progesteron....plod je uspio da ostane i 14. aprila 2005 godine sam rodila sina

razmisljali smo ja i muz sada nakon devet mjeseci i uskoro mislimo da imamo jos jedno dijete...izmedju ostalog posto mislim da ne mogu ostati trudna bez klomida tih hormonskih tableta ...poslije moje trudnoce nikako se nismo cuvali....i evo devet mjeseci je proslo (s tim naravno sto imamo redovan sex) nisam ostala trudna...e sad moje pitanje je dali je klomid opasan...i koliko ....dali ga moram uzeti ponovo ako zelim ostati u drugom stanju...jer kad sam uzimala tih pet tableta mjesecno moji hormoni i ja sam se osjecala grozno...promjene raspolozenja...histericnost...dobro sve se to da izdrzati nego me interesuje dali cu ga svaki put morati uzimati ako zelim ostati u drugom stanju i koliko on steti i dali steti za moj organizam....i dali cu morati ponovo piti progesteron i koliko je on ok za bebu i za mene tih prva tri mjeseca...
nadam se da cu dobiti odgovor ....
unaprijed hvala