Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Da li neko zna da li se miom na zadnjem zidu materice velicine 2*3cm moze videti ,,klasicnim ultrazvukom tj.preko stomaka ili samo sa sondom,vaginalno?
Ginekološki ultrazvuk se i radi isključivo sa vaginalnom sondom a ne "klasično" preko stomaka.
To je odavno gold standard za ultrazvučni ginekološki pregled.
PedjaDj napisao:Ginekološki ultrazvuk se i radi isključivo sa vaginalnom sondom a ne "klasično" preko stomaka.
To je odavno gold standard za ultrazvučni ginekološki pregled.
Ali ako si trudnica ne moze se vaginalna sonda koristiti na redovnim pregledima,pa me interesuje da li se moze miom pratiti klasicnim ultrazvukom tokom trudnoce?
nisam znala,barem su mi neke trudnice tako rekle, da taj ultrazvuk rade samo na pocetku trudnoce, pa sam mislila da je to to.
Moj problem je u tome sto mi je 1 ginekolog rekao da imam miom putem vaginalnog ultrazvuka, a druga dva ginekologa( na dva odvojena pregleda) mi nisu nista nasli ali tada mi je radjen ,, klasican,, ultrazvuk.Pa sam zbunjena....da li ga imam ili ne, da li se miom moze ustanoviti na oba nacina ultrazvuka?
Zasto ne probas da uradis uz kod nekog ko ima vaginalnu sondu i vidis sta ce ti reci. Moj doktor uvek insistira na tome da mi radi uz sa vag. sondom jer je u nju kako kaze sigurniji.