diskushernia na vratu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Kragnu,nazalost, nisam probala da nosim.Elem,cekam da uradi snimak pa da onda pogleda lekar i tek tada cu videti sta cu.
Rekao mi je (tada)da vrat moram da odmaram u toku dana sto vise i kad mogu.Npr.kad gledam TV i da vrat nikako ne sme da "visi" na jastuku.Cak i za voznju u autu treba da stavim onaj na naduvavanje.Znaci,stedeti ga sto se vise moze.On je na najvecim mukama jer "nosi"celu ,tesku glavu.Ima kupovnih kragni(stilizovanih) i onih sto daju na prtopediji(ali ni tu mi lekar nije bas bio nesto odredjen i zeljan da mi pomogne)Jedan pak drugi mi je predlagao da sama od kartona napravim kragnu i da je oblozim gazom i vatom.Nista od toga ja nisam uradila a niko za mene i nece.
Ja samo imam problem trenutno odakle da krenem.Gde snimati,koga naci da procita snimak i da da najbolji moguci savet?
A onda cu lako,korak po korak.
Jel neko zna mozda nesto o pomenutoj dijagnozi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Prvo i osnovno prestanite da sedite za kompjuterom i otidjite po uput za fizijatra ili ortopeda ili ako ne zelite da chekate odvojite novac za preged i otidjite u privatnu ordinaciju.

Trazice vam Rtg snimak C kichme, krvne analize mozda, uzece vam anamnezu i na osnovu snimka ce vam biti uspostavljena dijagnoza i naravno preporuchena terapija.

Verovatno kombinacija fizikalne i kineziterpaije, nema potrebe ni za kakvim lekovima, osim ako dr ne predlozi uzimanje glukozamina ili slichnih preparata, ali to sve pak zavisi od vahseg opshteg stanja, godishta i stanja prshljenova i vashe zelje da se pridrzavate saveta...

Tomasovu ili shancovu kragnu mozete da nosite dok vozite ili kada mislite da cete biti izlozeni situacijama koje vas mogu naterati da napravite neki nezgodan i brz pokret vratom, kragna je vishestruko korisna, oslobadja C prshljenove pritiska tezine lobanje i mozga, vas ogranichava da se sluchajno ne zanesete i opustite i napravite neki pokret koji ne treba sa ovakvom dijagnozom da chinite i na kraju kragna je upozorenje ljudima oko vas da imate tegobe i svi ce se pazljivije ponashati preva vama.

Sa ovakvom dijagnozom moracete da pazite na chemu i koliko dugo spavate, kako ustajete, kako sedite i koliko, tokom voznje se preporuchuje bash taj jastuk, imatega u svakoj onoj kineskoj prodavnici, sve za 99.

Toliko za sad a vi se javite kad uradite pregled i akda dobijete terapiju
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

gogi999, pregled MR-om možete uraditi na Bežanijskoj kosi, plaća se 10.000 i nalaz je precizan.

Što se tiše znanja o toj dijagnozi, znam dosta, ali nisam lekar, svo znanje sam našao na Internetu. Više od toga bi mogao da kaže samo neurohirurg, ali takvih na forumu nema.

tamaraft, počinjem da razmišljam o kragnama, imate li neku sliku ili link gde bi mogle da se pogledaju te kragne, naročito kod nas?

Cenim da je rasterećenje vratnih diskova i pršljenova apsolutno neophodan deo tretmana, rekao bih i najvažniji.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

Posebnu paznju obracam na vratnu kicmu

Post od mislimsvojimmozgom »

Molim administratore ovog foruma da ovaj post ne shvate kao reklamiranje navedenog sajta …
Jednostavno je za razumeti ako se podje od premise da mi lekari treba svuda i na svakom mestu da budemo (na bilo koji nacin ) od pomoci ljudima kojima nesto sa zdravljem nije u redu…Hvala
Pozdravljam Vas sve sa Mir Bozji…Hristos se rodi…(za one koji nisu pravoslavne vere -, kako Bilja rece, zelje ostaju). ))

Treba prostudirati gore prikazanu fotografiju koju sam post-ovala,pod nazivom DELOVI KICME-(ona sto je ponovljena) i sami ce te u velikoj meri zakljuciti o bolovima i senzacijama koje imate ( na osnovu toga sto ce te uociti koje delove inervisu( ozivcavaju- daju nerve signale za rad datog misica jer iz kicme izlaze korenovi nerova i nadalje sami nervi za datu oblast).

http://* REKLAMA */Diskus-hernij ... ckness.htm
ovde je obradjena d.hernija na lumbalnom delu kicme.
(skrecem paznju na metodu koja se naziva : elektromiografija)

http://* REKLAMA */Operacija-kic ... ontent.htm
ovo je clanak o vertebroplastici kic. prsljenova (ima i video materijal) –tek toliko da budete obavesteni o napretku medicine i/eventualnoj kosultaciji i sa ovim doktorima iz Nisa.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za gogi999: Milickovic je sasvim OK.
Odgovori