Zamolila bih vas ako bi neko mogao da mi objasni sta znaci to sy raunod
jel mi je kardiolog pored ostalih dijagnoza i to napisao i ako biste mogli
da mi protumacite ekg nalaz tj. da mi objasnite sta to znaci aplatira T u
u D3 i aVL,a isto tako pise nesto rSr od V1-V3,frekvencija oko 50 u min,
sinusni ritam,normogram.Al mene zanima sta znaci ovo rSr i aplatiran T.
Hvala Vam
objasnjenje sy raunod i ekg
- vlmedico
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sy.rajnaud ili rejnoov sindrom predstavlja bobljenje da tako nazovemo koje karakteriše suzenje sitnih arterija najčešće šaka,uzrokovano hladnoćom,uzrok moze biti nepoznat,ili hladnoća,vlažnost,pušenje itd....
za ekg se ne brinite,aplatiran t talas u ova dva odvoda ne govori u prilog nikakvog oboljenja,uraite za koji mesec ekg ponovo,a rsr u v1,v2 i v3 ukazuje na blok desne grane,poremećaj u sprovodjenju koji ima toliko ljudi da se moze smatrati i normalnim.da li bolujete od astme i bronhitisa.koje lekove pijete?
poz :D
za ekg se ne brinite,aplatiran t talas u ova dva odvoda ne govori u prilog nikakvog oboljenja,uraite za koji mesec ekg ponovo,a rsr u v1,v2 i v3 ukazuje na blok desne grane,poremećaj u sprovodjenju koji ima toliko ljudi da se moze smatrati i normalnim.da li bolujete od astme i bronhitisa.koje lekove pijete?
poz :D
ne bolujem ni od astme ni od bronhitisa,imam prolapsus v mitralis i p elezan miokarditis koji nije lecen,a januara sam imaala tecnost u perikardu i to sam isto prelezala na nogama.trenutno pijem izopamil 2*1 i vitamine.pre nedelju dana sam uradila ekg i nije bio dobar imala sam ves i sves ekstrasistole i isto su mi rekli za neki blos av blok I .Jel mozeteda mi objasnite sta znaci to av blok I,samo da napomenem da mi nnekad puls bude 43-45 kako kad a nekad ume i preko 100 u min,imam gusenja neka valjda zbog tih ekstrasistola...Hvala Vam