Molim za pomoc ili bilo kakav savet! Pre tri meseca je pocelo da mi suzi desno oko, lekar mi je ustanovio alergijski konjuktivitis. Kao terapiju mi je dao deksametazon-neomicin kapi 10 dana. Nakon 10 dana bez ikakvog poboljsanja odlazim na kontrolu gde dobijam tobradex kapi jos 7 dana, nikakav napredak. Uradio mi je ciscenje suznog kanala i prepisao deksametazon-neomicin kapi jos 10 dana i opet nista. Pri stavljanju kapi postoji pauza od 2 dana pri prelasku sa jednih na druge i nazad. Iz oka pocinje da curi i neka zuta tecnost i javlja se velika krmeljivost ujutru. Od istog lekara dobijam da koristim deksametazon-neomicin po potrebi i dijagnozu da je sa okom sve u redu. Nakon nekih 10 dana odlazim kod drugog lekara i ispricam celu pricu, dobijam poprilicno dobar pregled(dioptrija, inace nosim naocare, ocno dno, ocni pritisak,povecan u oku koje suzi), stavlja mi kapi za glaukom(neznam koje, valjda imaju dejstvo 7dana) i kaze da koristim HIPROMELOZA-P, 7 dana. Nije doslo nidokakvog pomaka, pa mi prepisuje koriscenje Floxal masti 2x dnevno i bandaziranje oka u toku noci 7 dana. U medjuvremenu se javljam istom lekaru zbog bolova koji se javljaju. Po dijagnozi drugog lekara da je glaukom prouzrokovan predugim koriscenjem deksametazon-neomicina(bila je u pravu) i prestankom koriscenja istog glaukom se vraca u normalu. Sve vreme oko suzi i stvara ozbiljne neprijatnosti, nakon koriscenja masti 7 dana i bez napretka stize nova dijagnoza ALERGIJA...
Pocinjem da koristim Vividrin kapi 3x1, aerius tablete 1x1, Pro-Visio tablete 1x1, nakon 5 dana pocinju bolovi koji jos uvek traju. Toliko su velikog intenziteta da sam prinudjena da pijem nesto protiv bolova. Doktorka tvrdi da je neophodno da prodje vreme kako bi se oko zalecilo od preterane upotrebe kortizonskih preparata. Uradjen je i test Chirmer I i II= lucenje suza normalno. Na pritisak prstom u koren oka pri nosu osecam jak bol, ako snazno zatvorim oci javlja se isti bol, neznam vise sta da radim....gde da idem. Ukoliko imate neku preporuku lekara ili mozda slicno iskustvo i uspeli ste da resite problem, molim Vas pomozite. Bila sam kod stomatologa i on je uradio sve sto je mogao, otklonio je moguce uzroke sa te strane....poboljsanja nema.
pozdrav
Oko mi suzi vec 3 meseca
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 3:06 pm
Hvala na savetu, ali hvala Bogu, dan nakon Svetog Nikole i konzumiranja skoro celog litra crnog vina sve je stalo kao rukom odneseno...neverovatno ali istinito. Dan pred odlazak na slavu kod komsinice sam prestala da stavljam sve lekove u oko....kako bih mogla da se provedem kako treba....i ujutru je sve stalo samo od sebe. Rezime...48 sati bez lekova...12 sati nakon litra crnog vina. HVALA NA SAVETU JOS JEDNOM.