Upomoc prednji gornji zub!!!!!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maky87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 6:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Upomoc prednji gornji zub!!!!!

Post od Maky87 »

Upomoc ljudi dobio sam udarac u prednji gornji zub i drma mi se samo sto nije otpao taj zub u sredini i najvise se vidi ne znam koji je broj.E sad vas pitam dali moze da de namesti nekako???Ili da se stavi drugi i koliko to kosta i koliko to traje HITNO PLSSSS ALI PLSSS MOLIM VAS
Maki
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Kontakt:

Post od CRAZY_HORSE »

Маки, изгледа да си заиста бурно провео Нову Годину :D
Сем податка да ти је зуб ''разлабављен'' ниси нам дао ништа више тако да са сигурношћу не можемо закључити да ли је зуб и ''преломљен'' и на ком месту, што свакако утиче на даљи ток лечења. Ако је, у најбољем случају твој зуб само луксиран и екструдован(говорећи простим језиком истиснут из лежишта) постоји могућност да се репонира, односно врати тамо где је био. Ако у простору између твог зуба и дна његовог лежишта има неког садржаја(крви...) неопходно га је евакуисати па тек онда прећи на даљи рад. Крај терапије би био постављање имобилизације(као кад сломиш руку - гипс) од жице или металне шине :wink:
Ово је наравно све под условом да ти зуб није преломљен. Ако јесте, терапија је мало, али само мало сложенија.
Трк у ординацију, уради снимак тог зуба и све најбоље :wink:
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
Maky87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 6:02 pm

Post od Maky87 »

nema krvi to sto vi kazete..ali se bas drma onako iz korena cini mi se ako mu udarim cveger da ce otpasti:(idem sutra da snimam i da vidim.Hvala inace
Maki
Odgovori