Upomoc prednji gornji zub!!!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 6:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Upomoc prednji gornji zub!!!!!
Upomoc ljudi dobio sam udarac u prednji gornji zub i drma mi se samo sto nije otpao taj zub u sredini i najvise se vidi ne znam koji je broj.E sad vas pitam dali moze da de namesti nekako???Ili da se stavi drugi i koliko to kosta i koliko to traje HITNO PLSSSS ALI PLSSS MOLIM VAS
Maki
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Маки, изгледа да си заиста бурно провео Нову Годину
Сем податка да ти је зуб ''разлабављен'' ниси нам дао ништа више тако да са сигурношћу не можемо закључити да ли је зуб и ''преломљен'' и на ком месту, што свакако утиче на даљи ток лечења. Ако је, у најбољем случају твој зуб само луксиран и екструдован(говорећи простим језиком истиснут из лежишта) постоји могућност да се репонира, односно врати тамо где је био. Ако у простору између твог зуба и дна његовог лежишта има неког садржаја(крви...) неопходно га је евакуисати па тек онда прећи на даљи рад. Крај терапије би био постављање имобилизације(као кад сломиш руку - гипс) од жице или металне шине
Ово је наравно све под условом да ти зуб није преломљен. Ако јесте, терапија је мало, али само мало сложенија.
Трк у ординацију, уради снимак тог зуба и све најбоље

Сем податка да ти је зуб ''разлабављен'' ниси нам дао ништа више тако да са сигурношћу не можемо закључити да ли је зуб и ''преломљен'' и на ком месту, што свакако утиче на даљи ток лечења. Ако је, у најбољем случају твој зуб само луксиран и екструдован(говорећи простим језиком истиснут из лежишта) постоји могућност да се репонира, односно врати тамо где је био. Ако у простору између твог зуба и дна његовог лежишта има неког садржаја(крви...) неопходно га је евакуисати па тек онда прећи на даљи рад. Крај терапије би био постављање имобилизације(као кад сломиш руку - гипс) од жице или металне шине

Ово је наравно све под условом да ти зуб није преломљен. Ако јесте, терапија је мало, али само мало сложенија.
Трк у ординацију, уради снимак тог зуба и све најбоље

ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ