Oci mi drljave

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mr.DJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 2:03 am

Oci mi drljave

Post od mr.DJ »

Ljudi vec nekoliko dana oko me svrbi,i kao da suzi,kad se sasuse te suze nastaju "drlje". Stavljam obloge od kamilice. Sta to moze da bude???? Nemam knjizicu da idem kod lekara. Jel ovo nesto strasno. Nista me ne boli,nit svrbi nit pecka.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Re: Oci mi drljave

Post od hunter »

mr.DJ napisao:Ljudi vec nekoliko dana oko me svrbi,i kao da suzi,kad se sasuse te suze nastaju "drlje". Stavljam obloge od kamilice. Sta to moze da bude???? Nemam knjizicu da idem kod lekara. Jel ovo nesto strasno. Nista me ne boli,nit svrbi nit pecka.
Svrbe ili ne svrbe???
Sta su to drlje?
mr.DJ
Novi član
Novi član

Post od mr.DJ »

Ono zelenkasto,kao kad se probudis ujutru sto ima na ocima, to su valjda drlje(narodni naziv) ne znam strucan naziv za to
Poslednja izmena od mr.DJ u Sub Jan 03, 2009 2:08 am, izmenjeno 1 put ukupno.
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Sokole, sa takvim opisom ces lakse dobiti zdravstvenu knjizicu ili skucati pare za privatan pregled, nego li dobiti odgovor na forumu. Ja se trudim da razumem i pomognem, ali mi ne ide od ruke :( :( :(
Mozda i meni oci drljave, a da nisam ni svestan!
mr.DJ
Novi član
Novi član

Post od mr.DJ »

Pojavi se ono kao kad se ujutru probudis,ono zeleno na ocima,to se valjda u narodu zovu drlje,trazio sam na google naziv,ali nisam uspeo da nadjem strucan naziv za tu pojavu
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Aaa, zakrmeljas. To se zovu krmelje... Oko ti zakrmelja
Verovatno imas konjuktivitis!
mr.DJ
Novi član
Novi član

Post od mr.DJ »

hunter napisao:Aaa, zakrmeljas. To se zovu krmelje... Oko ti zakrmelja
Verovatno imas konjuktivitis!

Jel to strasno? Kako se leci?? I kako se dobija???
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Ako je to to, nije strasno! Kupis 3% Borici acid (borna kiselina) i Hloramfenikol, mast ili kapi za oci, ispiras 3-4 puta dnevno borici acidom, a potom mazes ili ukapas hloramfenikol i tako par dana u zavisnosti od konjuktivitisa (u nacelu dok ne prestane svrbiti i ne nestanu drlje - krmelje ili ti to zeleno sa trepki i oka)!
mr.DJ
Novi član
Novi član

Post od mr.DJ »

A kako se to dobija,provodim dosta vremena za racunarom,mozda je to uzrok??? Jel prvo da odem kod nekog privatnog oftalmologa ili da odem u apoteku da uzmem borovu kiselinu??
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

mr.DJ napisao: 1. A kako se to dobija,provodim dosta vremena za racunarom,mozda je to uzrok???
2. Jel prvo da odem kod nekog privatnog oftalmologa ili
3.da odem u apoteku da uzmem borovu kiselinu??
1. Dobija se svakako, a od racunara malo teze, (ako nije mnogo prasnjav :lol: )
Moze da se dobije ako cackas one brazde i rupice o kojima si pisao (http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=#101117), pa u neverici se tom rukom protrljas po ocima. Moze i golub da ti prenese konjuktivitis!
2. Svakako je najbolje da ti doktor to pogleda, a ako nemas mogucnosti, odi u drzavnu apoteku i kupi to, ali ti naglasavam da trazis bornu kiselinu za oci.
3. Borovu, dobro aj' nek je i borova, samo nemoj sonu molim te!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Jednostavno kupite Tobrex kapi,ukapavajte 8 puta po jednu kap u oba oka 5 dana i problem ce biti resen.Najverovatnije je u pitanju bakterijski konjuktivitis.
Pozdrav!
Odgovori