moze li prolaps mitralne valvule da nestane?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jeca pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 11:58 am

moze li prolaps mitralne valvule da nestane?

Post od Jeca pereca »

Pre cetiri godine su mi dijagnostikovali prolaps mitralne valvule. Dobila sam terapiju, propranolol, i cini mi se da mi je pomoglo. Nisam isla na kontrolu jer sam se dobro osecala. Pre nekoliko dana resila sam da to konacno uradim. Otisla sam kod kardiologa, on mi je napravio ultrazvuk srca uz konstataciju da mi je srce savrseno i zdravo, i da ne postoji nikakav prolaps mitralne valvule.
Bila sam sokirana.
Znam da zvuci sasavao, ali moram da pitam. Da li je moguce da prolaps nestane?
Molim vas da mi odgovorite.
Hvala unapred,
Jeca
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

prolaps ne moze da nestane, moze biti pogresno dijagnostikovan (da postoji tj. ne postoji).
zakazite eho srca u klinickom centru, ili u kbc dedinje da biste zbog prevencije infektivnog endokardita znali da li ga imate ili nemate. ovaj pregled za vas nije hitan, tako da mozete sacekati red (koji je nazalost dugacak).
srce je zdravo i kada postoji prolaps.
Jeca pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 11:58 am

Post od Jeca pereca »

Hvala vam na odgovoru.
Samo da napomenem da sam prvi pregled, kada je prolaps dijagnostikovan, uradila u privatnoj ambulanti, a ovaj drugi, kada je ustanovljeno da ga nema, u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".
Da li ima potrebe da uradim i treci pregled?
Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

najverovatnije nemate prolaps.
mozete potpuno neoptereceno zakazati eho i sacekati svoj red
Odgovori