napadi epilepsije posle operacije tumora na mozgu

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

napadi epilepsije posle operacije tumora na mozgu

Post od dzeni »

Da li iko zna o ovoj temi nesto?Naime moj prijatelj je operisao tumor na malom mozgu.Histopatoloski nalaz jos cekamo,ali izgleda da je karcinom u pitanju:((.Vec sutradan nakon operacije dobio je epi napad,pracen agresivnoscu,lomio sve oko sebe tako da ga moraju vezati:((,Da li je to propratna pojava???
guny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 11, 2008 2:48 am

Post od guny »

Moj otac je takodje operisao tumor na mozgu, takodje sumnjaju da je karcinom a histopatoloski nalaz nije stigao... Sto se tice epi napada, mislim da treba doktor da odredi oralnu terapiju leka (ne znam mu tacno ime), koji se pije na svakih 12h, a funckija mu je da spreci to, jer je to uobicajeno, bar su meni tako rekli doktori...
Mislim da nema razloga za brigu bar sto se toga tice, mogu samo a vam pozelim srecu, da nalaz bude dobar i da se vas prijatelj sto pre oporavi.

Sve najbolje. :cry:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

epi-napadi se javljaju zato sto je mozdano tkivo pod otokom zbog operacije, povlace se (zajedno sa otokom koji ih izaziva), ponekada i zaosatanu
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

re

Post od dzeni »

Hvala vam puno,ne znam sta da mislim,doktori cute,a meni ovo vise lici na neke agresivne ispade,nego na klasicnu epilepsiju:(.Ko zna,mozda zbog otoka .mozda i kao posledica anestezije...
Odgovori