Imam 26 god. U devetom sam mesecu trudnoce.Pre 8 godina sam operisala stitnu zlezdu zbog hipertireoze koju sam lecila 6 godina. Izvadjena mi je cela stitna zlezda i od tad svakodnevno pijem letrox, U trudnoci mi je vrednost tsh bio dosta povisen i pijem letrox 200 mg jednom dnevno i sa tom dozom, hormon mi je u referentnoj vrednosti. Druge lekove ne pijem. Zanima me da li pod tom terapijom mogu bez ikakve opasnosti da dojim dete po porodjaju ili je bolje da ga hranim vestackim mlekom?
Hvala unapred na odgovoru
Letrox i dojenje
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm
Cao Ivana1982!
Ja sam se porodila pre godinu dana i jos sikimo:) Ja imam stitnu, al sve kontam bolje da je nemam, moja bolest je Hashimoto tireoiditis,hipotireoza.
Celu trudnocu sam bila na eutiroxu,levotiroxin, i naravno i sada dok dojim i verovatno do kraja zivota
. Sa bebom je bilo sve ok. rodio se bebac od 4.5kg, dobio dve 10. Moj endokrinolog je smatrao da nema razloga da ne dojim. Sto se tice tvog i bebinog zdravlja dojenje je zaista odlicno, ne postoji takva formula koja moze da ga zameni. S druge strane, ako ne moze, ne moze i ne treba se opterecivati s tim. koliko je samo njih odraslo na vestackom mleku i nije im nista.
Adekvatan savet za to moze ti dati jedino tvoj endokrinolog.
Zar nemas sad u trudnoci kontrole? Zar ne treba da ti da savet za porodjaj?
A kad se porodis u roku 14 dana bebi odradi obavezno Gatrijev test.
Ja sam se porodila pre godinu dana i jos sikimo:) Ja imam stitnu, al sve kontam bolje da je nemam, moja bolest je Hashimoto tireoiditis,hipotireoza.
Celu trudnocu sam bila na eutiroxu,levotiroxin, i naravno i sada dok dojim i verovatno do kraja zivota

Adekvatan savet za to moze ti dati jedino tvoj endokrinolog.
Zar nemas sad u trudnoci kontrole? Zar ne treba da ti da savet za porodjaj?
A kad se porodis u roku 14 dana bebi odradi obavezno Gatrijev test.
I ja sam ti ostavila isti odgovor sto se tice dojenja ali u delu ginekologija, gde si postovala isto pitanje.
@blue_bear412 Kakav je to test?
Meni niko nije rekao da treba bebcu to da uradim, a o mojoj trudnoci se brinula gomila lekara
(privatnih i drzavnih) jer sam ja bila u panici da mozda nesto BITNO neko nije primetio na UZ ili zaboravio da mi kaze da uradim neku VEOMA vaznu analizu i sl... 
@blue_bear412 Kakav je to test?
Meni niko nije rekao da treba bebcu to da uradim, a o mojoj trudnoci se brinula gomila lekara

-
- Aktivan član
@mimimi
novorodjencetu se iz pete vadi krv i radi se tsh analiza...imala ti problema ili ne sa stitnjacom
ne znam gde si se porodila i kako to funkcionise kod vas, u nekim bolnicama se ...ja cak mislim da je ta analiza obavezna zakonom....elem, u ns-u se to radi u decijoj bolnici...kada smo dosli kuci iz betanije posle par dana otisli smo u deciju bolnicu, uradili test na odeljenju za gatrijev test i to je to...
novorodjencetu se iz pete vadi krv i radi se tsh analiza...imala ti problema ili ne sa stitnjacom
ne znam gde si se porodila i kako to funkcionise kod vas, u nekim bolnicama se ...ja cak mislim da je ta analiza obavezna zakonom....elem, u ns-u se to radi u decijoj bolnici...kada smo dosli kuci iz betanije posle par dana otisli smo u deciju bolnicu, uradili test na odeljenju za gatrijev test i to je to...
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član