Uvecana glava bebe u 35. nedelji trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 12:07 pm

Uvecana glava bebe u 35. nedelji trudnoce

Post od jankovic »

Imam 31 godinu, i ovo mi je prva trudnoca. U 35. nedelji trudnoce sam. Termin porodjaja je 3. februar. Danas mi je na redovnoj kontroli uradjen ultrazvuk, i nalaz je sledeci:
BPD - 88
AC - 287
FL - 62
Gr. post - III
PG/kl - 34,2
PG/uz - 34

Doktor mi je rekao da je sve u redu, osim sto je bebina glava malo veca.

Posto je do sada sve bilo potpuno ok, ovo me je jako zabrinulo.

Da li je sa mojom bebom sve u redu? Treba li da uradim neke dodatne analize, s obzirom da su mi u bolnici rekli da na sledecu kontrolu dodjem posle 15. januara?

Svako iskustvo, misljenje i komentar su vise nego dobrodosli. Hvala unapred na odgovorima.
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Verovatno nije ništa strašno jer bi ti inače rekli.Nismo svi iste visine,i gradje,pa nam nisu ni bebe iste.Moju drugaricu su tako isprepadali u istom periodu kako je glava bebe manja.Sve je bilo ok.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

mojoj prijateljici su u bolnici rekli da dete ima "ciste na mozgu". i da ce verovatno preziveti... dete je sasvim normalno, nema nikakve ciste, i napunio je pre nekoliko dana tri godine. :)
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ne verujem da ces ovde dobiti odgovore jer koliko sam videla nema ginekologa. dr. Obgyn vise ne svraca, a dr. Pedja jako retko.

imas sajt gde ginekolozi odgovaraju na pitanja u roku od 2-3 dana, pa mozes tamo postaviti pitanje!
Evo sajta...
http://www.zdravljeizivot.com/forum/index.php
Odgovori