HHORMONSKI POREMECAJ!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Nikola$Maja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 4:55 pm

HHORMONSKI POREMECAJ!!

Post od Nikola$Maja »

Molim was za pomoc,imam23 godine,menstruacije su mi neredowne,trenutno imam hormonski poremecaj,uprawo sam pochela sa terapijom....juche posle UZ sam na nalazu prochitala sledecu dijagnozu ali je ne znam protumachiti...Doktorka mi je preporuchila UZ sondom jer se na snimku loshe widelo...isto tako,rekla mi je da mi je desni jajnik uwecan...gin pregled mi je radjen sinoc i u redu je.Inache se kontrolishem redowno,i uwek mi je uz nalaz bio uredan kao i gin pregled.

Uz nalaz - UTERUS U AVF 53*32*43 end. 8mm,d.o. 35*21 lewi se ne prikazuje.

Dg. Dysphunctio ovarialis
Mtg. prolongata obesutas
Molim was pomozite mi....jako se brinrm zbog owe rechi disphunctio :cry:
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mejvis »

Majo,
Uteris je materica, endometrijum je debljina zida, dimenzije su ti ok, 8mm endometrijum kazuje da nećeš dobiti menstruaciju ovih dana, debljina treba biti bar 11mm da bi dobila. Drugi jajnik se ne nalazi jer se ne vidi od creva, verovatno je mogla da ga pronadje da se potrudila.
Što se hormonskog poremećaja tiče to zavisi da li želiš bebu ili ne, obzirom da si mlada predpostavljam da ti je još rano :D
Pa bi u tom slučaju antibebi pilule bile pravo rešenje da ti srede hormone.
Ja lično nisam lečila hormonski poremećaj izazvan manjkom telesne težine pa sada muku mučim da ostanem trudna. Ne znam šta je problem kod tebe ali to bi svakako trebalo da rešavaš što pre.
Pozdrav
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mejvis »

Majo,
Uteris je materica, endometrijum je debljina zida, dimenzije su ti ok, 8mm endometrijum kazuje da nećeš dobiti menstruaciju ovih dana, debljina treba biti bar 11mm da bi dobila. Drugi jajnik se ne nalazi jer se ne vidi od creva, verovatno je mogla da ga pronadje da se potrudila.
Što se hormonskog poremećaja tiče to zavisi da li želiš bebu ili ne, obzirom da si mlada predpostavljam da ti je još rano :D
Pa bi u tom slučaju antibebi pilule bile pravo rešenje da ti srede hormone.
Ja lično nisam lečila hormonski poremećaj izazvan manjkom telesne težine pa sada muku mučim da ostanem trudna. Ne znam šta je problem kod tebe ali to bi svakako trebalo da rešavaš što pre.
Pozdrav
Nikola$Maja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 4:55 pm

Post od Nikola$Maja »

Hwala puno na odgoworu.....zaborawila sam da napomenem da sam ja wec pila Diane 35 punih godinu dana jer owo nije moj prwi hormonski poremecaj,nazalost.Nekih bitnih poboljshanja nije bilo....pa ja ustwari zelim bebu ali ne po swaku cenu,odnosno ne dok se ne stabilizuju swe moje funkcije....
Odgovori