Nesto se pitam!?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm

Nesto se pitam!?

Post od Zabrinuti sin »

Ukratko! Do nekih godinu dana nisam ni znao da imam problema sa secerom!Doduse,nesto ga cesto,nisam ni kontrolisao.
Elem. Prosle godine mi je bio malo povisen,ja se malo pripazio,secer pao na normalu.Otisao na odmor,malo se "opustio",vratio sa odmora,treci dan iscasio nogu na poslu,potom cetri sedmice bolovanja.Maznja,paznja,kolaci,palacinci i......
Zdravstevena kontorla u firmi!Tu mi zena rece da mi je trenutno secer 17!!!
Ja se zaprepastio.Holesterol povisen,naravno!Kondicija....Boze sacuvaj.
Posle,skijanje,hodanje,planinarenje,icefishin,zdrava ishrana(dvije kriske CRNOG hljeba U 9 ujutro,dvije u 11 na pauzi za rucak,naravno ili riba ili piletina i slicno sa puno povrca,rucak tri puta sedmicno riba i povrce,bez bjelog hljeba,mlijeka,povlake,kajmaka i ......koz na sta),malo vise fizicke aktivnosi,uopsteno.Danas kod ljekara na kontroli i mjerenju 6,3!Odlicno,veoma podsticajno i samozadovoljavajuce.

E sad!!
Dolaze praznici,drustvo,Bozic jedan,Bozic drugi,nova godina,red je da covjek i nesto popije!Mozda i neki kolac usput!!!
Sta posle?Ja necu sigurno izdrzati da nesto ne uzmem!Nekako mi i malo
nesocijalno,da se tako izrazim.
Andjeo mi govori,ne uzimaj nista,budi karakter,a sa drugog ramena mi glas sapuce,uzmi ba,nije to nista,dupli trening i dupla dijeta,pa si na istom!

Priznao,ne priznao,znam da imam dibetis tipe 2,ali valjda mogu malo popravit sve to i odgodit ostalo,makar za neko vrjeme.Samokontrola i slicno.
Ali....Kolko mogu,mozda sad pa za dva tri mjeseca opet,mozda neko slavlje.

Umjerno..mislim,moze li se tako?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

E, za takve situacije imamo tekstove na diabeta net :D Da ne bih i ovde sve opet kucala, pogledaj http://www.diabeta.net/index.php?option ... &Itemid=54
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm

Post od Zabrinuti sin »

Hvala,nasao sam sto sta zanimljivo tamo,a i sto me je dodatno interesovalo :D

Koliko sam shvatio mogao bih malo da se "omrsim" hehe.
Taman tako sam i mislio.A uostalom ide curka sa rostilj,meso sa rostilja,neki kolac(tanka kriska) i casica dvije.

Bas zanimljivih tekstova ima na stranici koju ste mi preporucili!
Hvala!!
Odgovori