Razvod u toku trudnoce
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Razvod u toku trudnoce
Da li se razvesti u toku trudnoce, ukoliko su losi odnosi i trudnica je nezadovoljna? Moj muz se oseca zapostavljeno i stalno se zali kako samo razmisljam o bebi. On me zaista sve manje zanima, a s druge strane, on mi sve manje pruza podrsku. Poceo je emocionalno da me lisava zato sto se oseca zapostavljeno.
- Tinna25
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma opet ti, ccc. Kad sam ja bila trudna imala sam jedan cudan simptom. A to je da me je muz nervirao do 101 i nazad. Ja znam koliko ti brines, i kao sto sam ti napisala u pp, zaista moras malo da smiris i da budes prijatelj i sebi i bebi. Mozda ti njega stvarno jesi zapostavila non-stop brinuci da ti se nesto lose desava, a ne desava ti se. Probaj da okrenes sve naopacke, da uzivas u trudnoci i da shvatis da je tvoja beba koliko i njego samo jbg negde mora da odraste a Bog je izabrao zenu za to. Pokusaj da uzivate zajedno i da ga uvedes u celu pricu, ali onako taktiziraj, znas ti kako mi to zene znamo
. On mora da shvati da je deo toga, ali to ti moras da ga naucis jer mnogi muskarci to ne shvataju. Dakle, nije resenje razvesti se , vec suociti se sa problemom i pokusati da se resi na najbolji moguci nacin. Stavi na vagu sta ti sve ravod donosi i odnosi. Hormoni hormoni, sto kaze Seve do plafona...smiri malo molim te...

-
- Stalni član
I ja sam htela da se razvedem tokom trudnoce 
Medjutim, kada sam se porodila SVE sam zaboravila. Jedina ideja mi je bila kada cu da spavam, jer je bebac stalno imao nove zahteve. Pa jos i babe koje su najpametnije za svetu, pa ostala rodbina koja trci da "pomogne". Tako smo se posle porodjaja moj muz i ja nasli na jednoj strani protiv svih "pomagaca" i potpuno zaboravili na predhodne svadje i probleme.
Danas, bebac vise nije bebac. Ima 2 godine. A mi se nismo razveli i ne razmisljamo vise o tome. Mozda do sledece trudnoce

Medjutim, kada sam se porodila SVE sam zaboravila. Jedina ideja mi je bila kada cu da spavam, jer je bebac stalno imao nove zahteve. Pa jos i babe koje su najpametnije za svetu, pa ostala rodbina koja trci da "pomogne". Tako smo se posle porodjaja moj muz i ja nasli na jednoj strani protiv svih "pomagaca" i potpuno zaboravili na predhodne svadje i probleme.
Danas, bebac vise nije bebac. Ima 2 godine. A mi se nismo razveli i ne razmisljamo vise o tome. Mozda do sledece trudnoce

-
- Stalni član
Malo je glupo sto sam postavila isto pitanje i na temi "Pitanja i odgovori". Tamo sam vec napisala da moj dr ne smatra da su hormoni uzrok. Mozda sam malo razmazena trudnica, ali moj dr, recimo, smatra da je moj muz nezrela licnost, jer tako reaguje na trudnocu i da bi morao da pokaze vise razumevanja prema trudnici.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
I ja sam mog tako ostavljala za vreme trudnoce hiljadu puta (a ni jednom stvarno) jer sam bila nezadovoljna sa ovim, pa sa onim.... a i dan danas smo zajedno i super nam je i pored nas raste nasa srecica. To su ja bih pre rekla hormoni, bez obzira sta tvoj cika doca kaze, jer ako je nas toliko proslo kroz to za vreme trudnoce....mora da ima neka caka, zar ne?
Muz ti je takav bio i pre nego sto si ostala trudna, a nemoj da dozvolis lekaru da te ubedjuje takvim argumentima jer to nije lepo s obzirom da on ceo odnos posmatra spolja i uz pomoc onoga sto mu ti kazes (nije sa vama svaki dan pa da moze sve da vidi i da o tome da svoje kompetentno misljenje).
Bebu ste valjda pravili da biste oboje uzivali u njoj, a moras da shvatis da muskarci nemaju isti osecaj prema bebi (kao mame) dok je ona jos u stomaku (koliko god se oni trudili da to shvate, to je ipak jos uvek apstraktan pojam - ta beba!)
Kada se beba bude rodila verujem da ces videti koliko i njemu znaci. Krv nije voda - nije izreka bez osnove....
Muz ti je takav bio i pre nego sto si ostala trudna, a nemoj da dozvolis lekaru da te ubedjuje takvim argumentima jer to nije lepo s obzirom da on ceo odnos posmatra spolja i uz pomoc onoga sto mu ti kazes (nije sa vama svaki dan pa da moze sve da vidi i da o tome da svoje kompetentno misljenje).
Bebu ste valjda pravili da biste oboje uzivali u njoj, a moras da shvatis da muskarci nemaju isti osecaj prema bebi (kao mame) dok je ona jos u stomaku (koliko god se oni trudili da to shvate, to je ipak jos uvek apstraktan pojam - ta beba!)
Kada se beba bude rodila verujem da ces videti koliko i njemu znaci. Krv nije voda - nije izreka bez osnove....
-
- Stalni član
Jesi sigurna da si SAMO MALO razmazene trudnica?
I ja sam triparos i veliki panicar kao i ti ali sam svesna toga i znam da mom muzu nije lako, jer nije lako ziveti s takvom osobom. I trudim se da se kontrolisem i opustim koliko mogu.I ne bih dozvolila da lekar kaze da je on nezrela licnost. S kojim pravom to lekar kaze? Samo na osnovu tvoje price, a da nije saslusao drugu stranu?
I ja sam triparos i veliki panicar kao i ti ali sam svesna toga i znam da mom muzu nije lako, jer nije lako ziveti s takvom osobom. I trudim se da se kontrolisem i opustim koliko mogu.I ne bih dozvolila da lekar kaze da je on nezrela licnost. S kojim pravom to lekar kaze? Samo na osnovu tvoje price, a da nije saslusao drugu stranu?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Tvoj dr, recimo, treba da dobije po ušima.zuta-bubamara napisao:Malo je glupo sto sam postavila isto pitanje i na temi "Pitanja i odgovori". Tamo sam vec napisala da moj dr ne smatra da su hormoni uzrok. Mozda sam malo razmazena trudnica, ali moj dr, recimo, smatra da je moj muz nezrela licnost, jer tako reaguje na trudnocu i da bi morao da pokaze vise razumevanja prema trudnici.

Idi bre uživaj u trudnoći kad već možeš.
a zasto se uvek pronalaze izgovori za odvratna i nezrela ponasanja muskaraca???
tvoj suprug treba da bude svesan da si ti sada u izmenjenom stanju, jer se ono s razlogom zove drugo stanje. i treba bas zato da ti pruza dodatnu podrsku. nisi ti ta koja treba da se polomi kako bi se on ukljucio u trudnocu, nego on treba da prepozna potrebu da ucestvuje u rodjenju svog deteta.
iskreno, ne mogu da ti dajem nikakve savete, jer niti te poznajem, niti znam nesto vise o tvojoj situaciji. s druge strane, ono na sta mogu da ti skrenem paznju je da ti sebe i svoje dete treba da stavis na 1. mesto, i da on treba vas dvoje da stavi na prvo mesto, a ako on to ne shvata, ti treba da se zapitas kakav li ce tek biti kad se dete rodi pa pocne da place po celu noc i da se razboljeva. a onda treba otvoreno da razgovaras s njim o tome. pa kako vam se zalomi.
pozdrav!

tvoj suprug treba da bude svesan da si ti sada u izmenjenom stanju, jer se ono s razlogom zove drugo stanje. i treba bas zato da ti pruza dodatnu podrsku. nisi ti ta koja treba da se polomi kako bi se on ukljucio u trudnocu, nego on treba da prepozna potrebu da ucestvuje u rodjenju svog deteta.
iskreno, ne mogu da ti dajem nikakve savete, jer niti te poznajem, niti znam nesto vise o tvojoj situaciji. s druge strane, ono na sta mogu da ti skrenem paznju je da ti sebe i svoje dete treba da stavis na 1. mesto, i da on treba vas dvoje da stavi na prvo mesto, a ako on to ne shvata, ti treba da se zapitas kakav li ce tek biti kad se dete rodi pa pocne da place po celu noc i da se razboljeva. a onda treba otvoreno da razgovaras s njim o tome. pa kako vam se zalomi.
pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
izvini ali ja moram da te pitam, koji ti je to dr rekao da ti je muz nezreo, jel on psiholog ?
najlakse je svaliti krivicu na onog drugog i povlaciti se, ili jos gore svadjati se i zapocinjati svadju, pa svi znaju da je period prve trudnoce i period prve godine decijeg zivota najkriticniji za odnose medju partnerima, ali isto tako vreme radi za vas
Polako, smireno nikako donosti odluke na precac, zasto, zato sto su ti hormoni pomahnitali, zato sto mozda cujes samo sebe a ne vidis sta se desava sa njim
Iskreno do trudnoce oni su nase bebe i mi ih mazimo i pazimo, a onda su oni svedoci rasta naseg stomaka i ne osecaju nista, a pri tom treba da se pomire da nisu primarni u nasim zivotima
i iskreno ne mislim ja da muskarce treba zastitii ili im traziti opravdanje, vec samo sagledati ralne cinjenice onoga sto jeste.
najlakse je svaliti krivicu na onog drugog i povlaciti se, ili jos gore svadjati se i zapocinjati svadju, pa svi znaju da je period prve trudnoce i period prve godine decijeg zivota najkriticniji za odnose medju partnerima, ali isto tako vreme radi za vas
Polako, smireno nikako donosti odluke na precac, zasto, zato sto su ti hormoni pomahnitali, zato sto mozda cujes samo sebe a ne vidis sta se desava sa njim
Iskreno do trudnoce oni su nase bebe i mi ih mazimo i pazimo, a onda su oni svedoci rasta naseg stomaka i ne osecaju nista, a pri tom treba da se pomire da nisu primarni u nasim zivotima
i iskreno ne mislim ja da muskarce treba zastitii ili im traziti opravdanje, vec samo sagledati ralne cinjenice onoga sto jeste.
double trouble is my life