Korekcija nazolabijalnih bora

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Korekcija nazolabijalnih bora

Post od bella »

Htela bih da uradim korekciju nazolabijalnih bora nekim privremenim filterom hijaluronskom kiselinom,da li neko ima iskustva i kakva su?
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Jedan moj poznanik radio je tu korekciju biopolimerom. Skoro da se ne vidi jer se veliki deo resorbovao u okolna tkiva. Hijaluron traje kratko, mislim 6 meseci do godinu dana, a nije bas jeftin. Ako imas para za bacanje, probaj. Obrizga se putem tankim iglicama, to ti je najmanji problem.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Da li ima nezeljenih efekata kada se aplikuje biopolimer? Koliko je njegovo dejstvo, jer, ako sam dobro shvatila, i on se resorbuje?
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Ja ne bih koristila biopolimer, mada ga imam nesto malo u usnama. Moguce su komplikacije...
Mozda aquamid ili botox... Botox je isto privremeni materijal. Aquamid je najsigurniji...
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Post od kjarax »

nista od toga, ni kavamid jos nije dovoljno ipitan ni definitivno odobren za koriscenje..ceste su infekcije i granulomatozne upale , narocito kod ovih trajnih materijala..jedino hijaluronska kiselina dolazi u obzir tipa restilan, juvaderm, zyderm, matridex, puragen, itd
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Post od kjarax »

izvinjavam se zbog brzopletog kucanja, naravno da sam mislila na akvamid
mimimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:40 pm

Post od mimimi »

Ja sam stavila metakril, po 1cm3 levo i desno. Efekat je odlican i mislim da ne bih ni trebala vise. Jedino sto sam se iznervirala je to sto sam imala otok 5 dana, a ne 1 dan kako je lekar rekao,a uredno sam ceo dan drzala hladne obloge. Izgledala sam kao da su me pcele izujedale oko nosa i bio je asimetrican. Strasno sam se nervirala, al` proslo je i to :)!
micici
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:31 pm

Post od micici »

Botox nije[/b] filer. Botox je blokator. Ne koristi se za popunjavanje bora.
Odgovori