Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pokusala sam da nadjem preko "Trazi" ali nista slicno ovom slucaju nisam nasla...
Radi se o gadno "prebijenom" malom prstu desne sake,koji je bukvalno izvucen iz zatvorenih vrata automobila.Nema preloma,jako je otekao,ima podliva i nokat je odvratno plav..Nista od svega ovoga ne bi bilo toliko strasno da osoba koja je dozivela nezgodu nije klavijaturista..
Kako u najkrace moguce vreme neutralisati bol i skinuti otok?
Obratite se lekaru, mozda je potrebna punkcija, nemojte sedeti i lechiti se sami i chekati da vam neko preko interneta da lek, posebno ako je u pitanju neko kome taj prst zaista teba u zivotu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
biljanabibi napisao:Pokusala sam da nadjem preko "Trazi" ali nista slicno ovom slucaju nisam nasla...
Radi se o gadno "prebijenom" malom prstu desne sake,koji je bukvalno izvucen iz zatvorenih vrata automobila.Nema preloma,jako je otekao,ima podliva i nokat je odvratno plav..Nista od svega ovoga ne bi bilo toliko strasno da osoba koja je dozivela nezgodu nije klavijaturista..
Kako u najkrace moguce vreme neutralisati bol i skinuti otok?
Bilo je reči na forumu o skidanju otoka i bola, ali kod drugačije vrste povreda... S obzirom da nisi odmah odreagovala(možda jesi?), pa recimo stavila oblogu od leda ili nečeg zamrznutog, ne znam da li postoji sad neka nekonvencionalna metoda za skidanje otoka. Hepatrombin gel možda? Ne znam. U svakom slučaju, bilo koji analgetik ti može pomoći da ublažiš bolove koje imaš. Nokat će ti verovatno vremenom otpasti i porašće nov. Ako mene pitaš, mora da prođe par dana da bi se prst malo oporavio. Ne daš li mu bar to vreme(pokušavajući da sviraš), samo možeš da produžiš vreme koje mu je potrebno da bi bio onaj stari. I nemoj biti baš tako sigurna da nije polomljen. Bolje idi da ga snimiš. Možda nije polomljen, ali šta ako je(bar) naprsla kost? Ako ti otok ne bude do sutra splasao,svrati do urgentnog, tu ti ne treba uput za bilo kakvo snimanje.Samo zdravstvena knjižica. Srećno sa oporavkom!
Za skidanje otoka koristiti himoral forte 3x2, a kada dodje do poboljsanja smanjiti na 2x2 dnevno.Takodje ne bi bilo lose da se taj prst fiksira. Ali ako izgleda prilicno strasno, odite do lekara.
e,ja znam koliko to boli!3.dec.isto vrata,kaziprst leve ruke,isecen preko korena nokta,drzi se na oko jedne petine precnika,polomljena kost...Dr.je hteo da to parce prsta odsece,nisam mu dozvolio,pa ga je besan usio uz komentar "na tvoju odgovornost!"Ako sve ide kako valja,za koje vreme bi trebalo da kost zaraste?
stoykus napisao:e,ja znam koliko to boli!3.dec.isto vrata,kaziprst leve ruke,isecen preko korena nokta,drzi se na oko jedne petine precnika,polomljena kost...Dr.je hteo da to parce prsta odsece,nisam mu dozvolio,pa ga je besan usio uz komentar "na tvoju odgovornost!"Ako sve ide kako valja,za koje vreme bi trebalo da kost zaraste?
ja cu sad malo da prilegnem... ne osecam se dobro...