Letrox i dojenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ivana1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 2:57 pm

Letrox i dojenje

Post od Ivana1982 »

Imam 26 god. U devetom sam mesecu trudnoce.Pre 8 godina sam operisala stitnu zlezdu zbog hipertireoze koju sam lecila 6 godina. Izvadjena mi je cela stitna zlezda i od tad svakodnevno pijem letrox, U trudnoci mi je vrednost tsh bio dosta povisen i pijem letrox 200 mg jednom dnevno i sa tom dozom, hormon mi je u referentnoj vrednosti. Druge lekove ne pijem. Zanima me da li pod tom terapijom mogu bez ikakve opasnosti da dojim dete po porodjaju ili je bolje da ga hranim vestackim mlekom?

Hvala unapred na odgovoru
mimimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:40 pm

Post od mimimi »

I ja sam operisala stitnu zlezdu 2 godine pre nego sto sam zatrudnela. Normalno sam pila Eutirox (endokrinolog mi je rakla da je on cistiji od Tivorala - ma sta to znacilo)tokom cele trudnoce i dok sam dojila. Jedino sam imala cesce kontrole i povecali su mi dozu kad sam zatrudnela. Kad sam prestala da dojim, posle par meseci su mi smanjili dozu.
Ne brini, SIGURNO nema nikakve bojazni da se uzima taj lek.
Odgovori