Prošlog meseca devojka i ja smo imali rizičan odnos i nakon toga uzela je postinor. prvu tabletu sutradan a drugu nakon 12 sati. Dobila je menstruaciju nakon sedam dana od uzimanja postinora, i ponovo nekoliko dana ranije od normalnog. tj. 29.11. Od tada je sve u redu, medjutim problem je što se sinoć desila ista stvar, i ne mogu 100% da tvrdim da je penis izvadjen na vreme. Odlučili smo da ujutru uzme ponovo postinor, i da je krajnje vreme da se uozbiljimo. Koliko može biti štetno uzimanje postinora dva puta za dva meseca? Nisam uspeo da pronadjem na internetu nešto o tome. Neko kaže da sme da se uzme tek nakon dva meseca, neko nakon šest.
Da napomenem, ona ima dvadeset godina.
Pošto je više nego hitno, bio bih zahvalan na brzom odgovoru.
Unapred zahvalan
Postinor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Levonogestrol, hormon koji se nalazi u Postinor-u nije predvidjen da se uzima kao metoda kontracepcije u obliku pilule poslije.
Da to tako moze da radi bez ikakvih posljedica onda bi se tako i prodavala na trzistu..ali ima jedna kontraceptivna metoda, koja je vrlo pristupacna, jeftina, dostupna svima i svuda, razlicitih oblika i velicina i cak mirisa, a veoma je efikasna protiv nezeljene trudnoce, a stavlja se na penis ( koji se ulijeni od zadovoljstva i zaboravi da izadje kada je vrijeme...ta metoda ima za posljedicu trudnocu u skoro 40% slucajeva, pa se obicno ne koristi !!! ), i poslije se skine sa uspavanog penisa i baci...zove se KOOOOOOOOOONDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM !!!
KOOOOOOOOOOOOOOOOOOONDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM !!!
To ja vristim preko okeana da me bolje cujete i ZAPAMTITE da od sada pa na dalje koristite kondom svaki put dok ne odlucite da postanete roditelji, i dok volite svoju djevojku.
Njoj sam odgovorila prvi put, ali nije imalo efekta.
Sada neka uradi test na trudnocu da vidi da mozda nije trudna od prethodnog nezasticenog odnosa...a onda neka uzme postinor po uputstvu i neka vise ne uzima nikakve hormone dok ne dobije slijedecu menstruaciju, a onda neka ode na website...www.femalelife.co.nz/html/products edukuje se o kontracepciji zajedno s tobom i neka onda ode kod ginekologa na pregled i po recept za pilule, patch, spiralu....ili ostanite kod kondoma.
Zelim vam oboma dobro zdravlje i niti jednu nezeljenu trudnocu.
ObGyn
Da to tako moze da radi bez ikakvih posljedica onda bi se tako i prodavala na trzistu..ali ima jedna kontraceptivna metoda, koja je vrlo pristupacna, jeftina, dostupna svima i svuda, razlicitih oblika i velicina i cak mirisa, a veoma je efikasna protiv nezeljene trudnoce, a stavlja se na penis ( koji se ulijeni od zadovoljstva i zaboravi da izadje kada je vrijeme...ta metoda ima za posljedicu trudnocu u skoro 40% slucajeva, pa se obicno ne koristi !!! ), i poslije se skine sa uspavanog penisa i baci...zove se KOOOOOOOOOONDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM !!!
KOOOOOOOOOOOOOOOOOOONDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM !!!
To ja vristim preko okeana da me bolje cujete i ZAPAMTITE da od sada pa na dalje koristite kondom svaki put dok ne odlucite da postanete roditelji, i dok volite svoju djevojku.
Njoj sam odgovorila prvi put, ali nije imalo efekta.
Sada neka uradi test na trudnocu da vidi da mozda nije trudna od prethodnog nezasticenog odnosa...a onda neka uzme postinor po uputstvu i neka vise ne uzima nikakve hormone dok ne dobije slijedecu menstruaciju, a onda neka ode na website...www.femalelife.co.nz/html/products edukuje se o kontracepciji zajedno s tobom i neka onda ode kod ginekologa na pregled i po recept za pilule, patch, spiralu....ili ostanite kod kondoma.
Zelim vam oboma dobro zdravlje i niti jednu nezeljenu trudnocu.
ObGyn