DIVERTIKULOSE

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Ninko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 8:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

DIVERTIKULOSE

Post od Ninko »

Dobio sam jake bolove nisko u stomaku ,nisam smeo da se naglo pomeram bolelo je kada sedim ili hodam.Biosam kod doktora prvo jemislio daje upala besike i dao mi lekove.posto ni nakon 10 dana nije bilo bolje izvrsio je pregled mokrace i stolice.Nakon toga me poslao na Pregled creva odozdo gde su rekli da imam DIVERTIKULOSE.Moj kucni doktor mi rece da su to polipi u debelom crevu i da tu nema leka jedino ako postane neizdrzljivo da me posalje na skracenje debelog creva.Biobih jako zahvalan ako bi mi neko pomogao savetom.
Puno hvala
Ninkovic
Ninko
Novi član
Novi član

Divertikuloza

Post od Ninko »

Kada pocne boleti moram 2-3 dana jesti samo jogurt i malo belog hleba nakon toga prestanu bolovi.
Bolovi se pojavljuju sve cesce narocito posle teske i masne hrane.
Zbog prirode moga posla mnogo vremena provodim sedeci a to (nekretanje) mi dodatno smeta.
Ninkovic
Ninko
Novi član
Novi član

Divertikuloza

Post od Ninko »

:lol: Molim jos jednom ako ima neko da mi savetuje sta da radim?
Dali da idem kod drugog doktora ili da cekam i tepim pa sta bude.
Unapred hvala
Ninkovic
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

divertikuloza je oboljenje kod koga na nekim mestima debelog creva koje ima vise slojeva, "popusti"misicni sloj i onda sluznica napravi kesicu kroz njega (lazni divertikulum), ili sve strukture zida naprave kesasto prosirenje (pravi).
najcesce mesto nastanka je donji deo debelog creva, sigmoidni kolon.
kada se napad bola javi, potrebno je crevo "odmoriti" od rada tecnom i kasatsom hranom. ako bolovi ne prestaju, javite se dr da vam ukljuci antibiotike, koji su u ovom slucaju indikovani.
u periodima kada nema tegoba potrebno je jesti hranu bogatu celulozom, i vise se kretati.
operacija se preporucuje ako su tegobe veoma ucestale.
Ninko
Novi član
Novi član

Divertikuloza

Post od Ninko »

Püno hvala na odgovoru i savetu.
Negde sam procitao da je divertikuloza prethodnica, vesnik raka pa vas molim da mi da mi kazete dali je to tacno i dali je operacija komplikovana.
Veliki pozdrav.
Ninkovic
Odgovori