Imam 27 godina. Radim vec 2 godine na prilicno odgovornoj poziciji u firmi i manje vise stalno sam pod odredjenim stresom. Inace sam odgovorna i analiticka osoba sto verovatno jos dodatno komplikuje stvar. U poslednja 2 meseca posle dosta stresnih situacija, poceo sam da osecam veliku nervozu, kako na poslu tako i kod kuce. Medjutim ono sto me najvise brine je to sto su pocele s vremena na vreme da me prate negativne misli i osecanja. Kad god bih bio nervozan, nesto procitao ili video sto me potresa, pocinju da mi se javljaju crne misli, da budem zaokupljen njima i sl. Pocinjem da se vrpoljim, da mi se javlja osecaj vrucine i da se sav uspanicim jer mislim da nisam normalan. Toliko sam se uplasio od svega toga da samo o tome razmisljam.
Molim nekoga za odgovor. Da li je to posledica stresa ili neki poremecaj koji treba leciti. Unapred hvala.
Povremene crne misli
Moderatori: moderato, admin, vlada99
Meni to lici ne premor.
Mozda si se preforsirao!
Inace, kod ruznih misli pomaze (narocito ako se javljaju pred spavanje) da se zamisli da je ta misao u obliku lopte, pa se reketom ta lopta daleko odbaci (naravno sve u mislima)!
Drugi nacin odbacivanja crnih misli je da se socnom psovkom (izgovorenom u sebi) ta misao odbaci.
Kazu da je delotvorno.
Probaj.
Bilo bi vrlo korisno da se bavis nekim sportom, nadji vremena za to.
pozdrav
danka
Mozda si se preforsirao!
Inace, kod ruznih misli pomaze (narocito ako se javljaju pred spavanje) da se zamisli da je ta misao u obliku lopte, pa se reketom ta lopta daleko odbaci (naravno sve u mislima)!
Drugi nacin odbacivanja crnih misli je da se socnom psovkom (izgovorenom u sebi) ta misao odbaci.
Kazu da je delotvorno.
Probaj.
Bilo bi vrlo korisno da se bavis nekim sportom, nadji vremena za to.
pozdrav
danka
Kao sto Danka rece, mozda je premor, ali, ako osetis da se taj osecaj straha i panike nastavlja onda je jako vazno da se na vreme obratis psihijatru kao sto je slucaj kod mene. Produzavanje i odlaganje posete psihijatru iz raznih razloga, kao sto su stid, strah i slicno, samo je stetno jer onda lecenje duze traje.
Meni to lici na moj slucaj... Imao sam stres i onda se kasnije sve to akumuliralo do momenta kada sam osetio zamucenost u glavi, vrucinu, imao crne misli i panicni strah da ne poludim. Odmah sam se obratio lekaru i doktorka je bukvalno pogodila simptome koje osecam i to povezala sa strahom sa elementima panike i dala mi odgovarajucu terapiju. Disciplinovan sam i dosta mi pomazu lekovi, takve situacije se nisu ponavljale i rasteretio sam se, ali lekove ne treba piti na svoju ruku, tako da ti predlazem da se prvo dobro odmoris i ne brines jer crne misli nam svima dolaze i odlaze, ali ako se nastavi, obavezno poseti neuropshihijatra i zapamti.... to ne znaci da te pamet izdaje ili da ludis!!!
Meni to lici na moj slucaj... Imao sam stres i onda se kasnije sve to akumuliralo do momenta kada sam osetio zamucenost u glavi, vrucinu, imao crne misli i panicni strah da ne poludim. Odmah sam se obratio lekaru i doktorka je bukvalno pogodila simptome koje osecam i to povezala sa strahom sa elementima panike i dala mi odgovarajucu terapiju. Disciplinovan sam i dosta mi pomazu lekovi, takve situacije se nisu ponavljale i rasteretio sam se, ali lekove ne treba piti na svoju ruku, tako da ti predlazem da se prvo dobro odmoris i ne brines jer crne misli nam svima dolaze i odlaze, ali ako se nastavi, obavezno poseti neuropshihijatra i zapamti.... to ne znaci da te pamet izdaje ili da ludis!!!