Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Pa obzirom da je veci deo zeluca odstranjen samim tim i funkcija zeluca kao rezervoara je dovedena u pitanje,takodje i veci deo sluznice je odstranjen pa je i sekretorna funkcija umanjena.Vrstu hrane ne treba dovoditi u pitanje(izbaciti masno jer usporava tranzit iz zeluca u duodenum)a sve ostalo moze samo obroci trebaju biti manji i svarljiviji(znaci pogodno obradjeni kuvanjem i usitnjeni)a ako postoji problem sa dispepsijom onda dodati neki digestiv,pankreatin npr.
Jel mozete da mi kazete posto ja imam dispepsiju kolon i jaki gastritis ujutru kad ustanem da li bi mi to pomoglo i jel tako da ga trazim u apoteci,i koliko to moze da se koristi, jel nije nesto agresivno,posto bas imam problema s varenjem.
ali na moj stric nije predlozena hemoterapija, doktore kazu da nije bilo metastaza tako da hemoterapija nece trebati. on je jos u bolnici ali jos nije kako treba, prosle su samo cetiri dana od operacije. Ako ti nije tesko pisi mi koliko je vreme potrebno da se prilagodi na zivot bez zeludca iako nije mu ceo zeludac odstranjen? Sta da jede ili bilo sta ako imas da nam kazes sta treba da radimo jer ti vec znas kako to ide...Hvala puno
Es una cosa triste no tener amigos, pero es aún más triste no tener enemigos