molim pomoc

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

molim pomoc

Post od heonaty »

molim vas da mi neko kaze ,sta moze da bude kad se nekom upale paratiroidne zlezde?radi se o mojoj sestri pre neki dan joj je kaze otekla glava i vrat nije mogla da guta i bolovi su bili nesnosni.isla je kod lekara i posumnjali su na upalu PTH zlezde,uradili su joj ultra zvuk i rekli da su joj zagnojene paratiroidne zlezde uzeli su joj bris iscetka i sad cekamo u medjuvremenu pije lekove i kuka.molim vas recite mi za sta sluze te zlezde jesu to pljuvacne zlezde ili sta?zasto dolazi do takvog procesa i jel to opasno?citala sam ovde na forumu da su mnogi operisali tu zlezdu pa me zanima sta se desava tj za sta ona sluzi i na sta ukazuje kad se tako upali?nisu joj vadili krv i neznam sta bi jos trebala da uradsi.ona je malo nemarna i sad cak misli da je to od promaje i da su to samo pljuvacne zlezde i da kad prodje netreba dalje da ispituje nista.pa molim da mi neko kasze da li je stvarno bespotrtebno da insistira na nekim daljim pretragama ili ova pojava neznaci nista
Odgovori