pitanje,pitanjce

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

pitanje,pitanjce

Post od heonaty »

molim vas da li da se obratim nekom endokrinologu isla sam na ultra zvuk vrata i pise stitasta zlezda je normalne velicine sa dve ciste u desnom lobusu promera 3 i 4mm,ulevom takodje nekoliko jako sitnih cista dijametra do 2,7mm.i koja je klinika najbolja za to ja sam isla na endokrinu Dragise Misovica zbog diabeta 2ali nebi o tim odlascima neznaci da su svi lekari takvi barem ja tako mislim tamo sam lezala i radjeni su mi hormoni stitne zlezde i ovako su opisani vrednosti tireoidnih hormona niskonormalne,TSH visokonormalni,nisu nadjena anti Tg i anti TPOantitela to je bilo pre dve godine kad sam pitala sta to znaci rekla mi je da meni nista neznaci ali njoj znaci i da dodjem na kontrolu za 3 meseca pa cemo da ponovim i vidimo dali je to zbog pronizona koji pijem ili ne medjutim moji pokusaji da zaklazem kontrolu su bili bezuspesni pA sam uradila tek sad ultra zvuk od strane mog neurologa i sad me ona salje ponovo negde kod endokrinologa a mene zanima sta znaci taj opis nisko i visokonormalni nalazi i dali taj utra zvuk ukazuje da bi trebala da se bacium nu sistem naseg zdravstva koji podrazumeva niz cekanja zakazivanja i moljakanja a da jos me znima sta znaci opis postoje sitnije l.gl uz vaskularne strukture da li je tro opasno hvala .
vuzzello
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 10:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vuzzello »

Po meni, obavezno idi kod endo (bez razvlacenja) zbog cista kojih kako si navela ima vise a pregled je bio prije 2 god sto je puno vremena. Ne mora da znaci ali moze da bude da su ti se ciste uvecale i da pocinju da predstavljaju problem za tvoju stitnu. Kao sto i sama znas vrijednosti opisane kao niskonormalne,visokonormalne i sl ne znace nista ako nema cifara.
Sto se tice pitanja kome otici u BG ne mogu ti biti od pomoci ali pogledaj postove koje je pisala Cacitos gdje je na osnovu svog iskustva navela dobrog endo ili joj posalji privatnu poruku.
Pozdrav
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

pitanje,pitanjce

Post od heonaty »

hvala na odgovoru,potrudicu se da pronadjem to sto ste mi preporucili.sobzirom da imam auto imunu bolest desava mi se sve i svasta pa bas nesto i nevolim da idem do lekara jel i kad odem namuceme a kao odgovor dobijem pa to vam je od osnovnih bolesti i terapije,nedaj te se i nerazmisljajte o tome.pa ih ja poslusam i neko vreme izdrzim ali nekad me stisne sa svih strana pa mi nije lako.pozdrav i hvala
Odgovori