lupkanje

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

lupkanje

Post od heonaty »

molim vas bolujem od miastenie gravis i jos koje cega pijem npronizon vec 9godina,vec duze vremena imam problema vezanih za srce ustvari za grudni kos osecam nekad kao da mi je neko seo na grudi i nemogu da diosem i to nema veze sa naporom javlja se i nocu tj pred zoru traje nekoliko minuta i prodje pa opet i tako nekoliko dana onda pocne da mi lupa srce i da preslkace osecaj je jeko nezgodan nemogu nekad da se pomerim boli me u predelu leve strane kao da me probada ju iglom i taj bol se siri u ruku rame i vrat isla sam kod lekara za taj bol sa leve straNE SU MI REKLI DA NAJVEROVATNIJE NIJE OD SRCA VEC OD JAKO LOSEG POLOZAJA KICME i statusa misica i da je to neki netv koji se upali da mazem i trljam i mirujem ajd to sam nekako i razumela ali me pored toga nervira ovaj bol u sredini grudi radilas sam ekg i preglede razne pise mi da imam Sy.LGL,Tahikardiju sin.pa..,prolapsmitralnog prednjeg zaliska pomerena tacka koaptacije itd. angina pectoris in obs dat mi je monizol ,propranolol i ksalo medjutim zbog osnovne bolesti nisu mi prijali lekovi sve se smirilo i nisam jako dugo isla kod lekara jel se tesko krecem imam osteoporozu secer itd.,nisam hipohondar samo se malo brinem sad sam primetila kad trebam da dobijem mesecni ciklus strasno mi se pojaca taj osecaj bola u grudima ,lupanje srca i plitko disanje neznam sdali to ima neke veze sa hormonima posto tako dugo pijem pronizon i uglavnom nasta god se pozalim ili dobijem neko novo oboljenje doktori mi kazu pa to vam je od pronizonas.mene zanima dali angimozan bol ili bol vezan za srce moze da traje danima ili je to ipak zbog lose kicme ,hormona ili tog nekog nerva ?hvala i izvinite na opsirnosti/
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

problemi sa misicima regiona grudnog kosa su uzrok tegobama koje lice kao da su porekla srca. takodje, polozaj kicme koja se zbog toga krivi daje slicne simptome.
mogli biste da uradite dobutaminski test - to je lek koji opterecuje srce, umesto trcanja na pokretnoj traci, da se vidi da li postoji angina pectoris
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

lupkanje

Post od heonaty »

hvala na odgovoru.mozete mi samo reci da li taj lek koji se daje za test moze da mi skodi,posto zbog miastenije jako cudno reagujem na lekove pa mi stoga i nedaju nista da pijem,a samim tim ja sam stekla i malu frku od uzimanja lekova. ineznamda li hormonski status moze da doprinese svim ovim simptomima?pozzz i hvala
Odgovori